23. juli 2019
Vor Frue-elever demonstrerede igen i byrådssalen for at bevare deres skole, som den er. Det ændrede ikke ved flertallets beslutning. Foto: Kenn Thomsen
Vor Frue-elever demonstrerede igen i byrådssalen for at bevare deres skole, som den er. Det ændrede ikke ved flertallets beslutning. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skoleændringer handler ikke kun om penge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skoleændringer handler ikke kun om penge
Roskilde - 11. oktober 2018 kl. 05:21
Af Steen Østbjerg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

»Ikke tænke på penge. Tænk på børnene« var et af de slagord, der var malet på bannere og plakater, der blev luftet i byrådssalen, da byrådet skulle vedtaget 2019-budgettet endeligt - det budget, hvor ændringerne på skoleområdet har overskygget alt andet.

arrow Læs også: Stadig bekymring over skolesammenlægning: - Det er ansvarsløst

Men det gør byrådet heller ikke - altså tænker på penge frem for børn - fastslog flere af partiernes ordførere og ikke mindst borgmester Joy Mogensen.

- Jeg håber, det står tydeligt, at byrådet er lydhør ove5 for, at der skal være plads til forskellighed fra skole til skole. Dette er en udpegning af en retning og et oplæg til dialog. Økonomi er et grundvilkår, og det her er rammebeslutning om skolerne, der kommer til at være uden præcise løsninger, for de kommer senere, og det kræver samarbejde og fortsat dialog, sagde Joy Mogensen.

Forinden havde tilhørerne benyttet spørgetiden til at vride politikerne på målstregen. Spørgsmålene handlede blandt andet om de penge, der måske, måske ikke kan spares, for der mangler stadig en samlet beregning.

- Men der er heller ikke nogen tvivl om, at det her er en politisk beslutning, sagde Joy Mogensen.

Blandt spørgerne var også Baunehøjskolens bestyrelsesformand Anne-Marie Linde, der havde svært ved at se en besparelse, hvis »bæredygtige klasser« defineres som elever med mindst 18 elever. I dag har de tre mindste klasser på skolen 17 elever.

- Så kan vi fortsætte, som vi har gjort hidtil, og hvis det kun handler om at spare en skoleleder, er det fuldstændig useriøst, og det ønsker vi ganske enkelt ikke. Vi kan lige så godt fortsætte med to skoler, to skoledistrikter, to skoler - og et godt samarbejde, sagde Anne-Marie Linde.

Borgmesteren svarede, at ændringerne ikke kun handler om kroner og øre.

- Det handler også om at fastholde og tiltrække lærere, at give dem gode arbejdsforhold og om at sikre, at man på folkeskolerne lærer hinanden at kende på tværs af, hvor man kommer fra. I Jyllinge står en af skolerne over for et fald i antallet af elever, og det er rigtigt, at hvis det fald ikke var kommet, ville vi slet ikke behøve at gå ind i det her, men der har det også hjulpet, at der i forligskredsen er politikere, der kan huske, at det har været anderledes, og det har ikke altid været lykken med to skoledistrikter i Jyllinge. Derfor handler det her ikke kun om penge, sagde Joy Mogensen.

Adskillige gange blev det understreget, at vedtagelsen af budgettet ikke er afslutningen, men et punkt på vejen i en fortsat proces, hvor byrådet vil arbejde sammen med forældre, lærere og andre med skolefolk for at udfylde rammerne for fremtiden, så det flugter bedst muligt med de ønsker, lokalsamfundene har. Dét arbejde starter torsdag, sagde Socialdemokraternes gruppeformand, Henning Sørensen, med henvisning til, at kommunens embedsfolk nu også kan begynde at regne på de ting, der indtil i aftes »kun« var en aftale mellem nogle af byrådets partier.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde torsdag.

arrow Hvor er gevinsten ved en megaskole?
02. oktober 2018 kl. 14:58 Opdateret: kl. 13:47
arrow Skolestruktur: Forældre i Jyllinge tror ikke på prognoserne
14. september 2018 kl. 13:52 Opdateret: kl. 11:45
Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk