18. december 2018
Sådan så det ud, da HTX-elever mandag sendte varmluftballoner op. Alt forløb som planlagt, så det undrer skolen, at ballonerne medførte flere opkald til politiet. Foto: Roskilde Tekniske Skole
Sådan så det ud, da HTX-elever mandag sendte varmluftballoner op. Alt forløb som planlagt, så det undrer skolen, at ballonerne medførte flere opkald til politiet. Foto: Roskilde Tekniske Skole
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skole undrer sig over ballonpanik: Vi har gjort det i 20 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skole undrer sig over ballonpanik: Vi har gjort det i 20 år
Roskilde - 10. april 2018 kl. 11:35
Af Kristian Jørgensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det skabte et vist postyr, da der mandag formiddag blev sendt et større antal varmluftballoner op ved Dyrskuepladsen. Det affødte flere opkald til politiet, da nogen også så dem falde til jorden.

arrow Læs også: Varmluftballoner styrtet ned ved Darup

Der var dog tale om et forsøg fra HTX Roskilde. Det er endda et forsøg, skolen har foretaget mange gange før, og alt forløb, som det plejer, så den pludselige virak om varmluftballonerne kom en smule bag på dem.

- Alt skulle være efter bogen. Vi plejer at orientere flyvestationen, for det er balloner, der kommer langt op, siger Jacob Christiansen, kommunikationschef for Roskilde Tekniske Skole, som HTX Roskilde er en del af.

Politiet har endnu ikke undersøgt, om ballonopsendingerne er foregået efter reglerne, og der bare har været nogle meget vagtsomme borgere i nærheden.

HTX Roskilde har lavet forsøgene i 20 år og har ikke været vant med, at de tiltrækker sig uønsket opmærksomhed, men ifølge Jacob Christiansen er eleverne da også blevet dygtigere til at konstruere varmluftballonerne og få dem til at flyve langt, inden papirballonerne brænder sig selv op og falder til jorden. Det sker allerede efter et minut i luften.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk