19. oktober 2019
Det var i opholdsstuen på Sct. Hans? afdeling R, der blev skudt med skarpt. Gerningsmanden er nu blevet dømt til psykiatrisk behandling uden længstetid. Foto: Steen Østbjerg
Det var i opholdsstuen på Sct. Hans? afdeling R, der blev skudt med skarpt. Gerningsmanden er nu blevet dømt til psykiatrisk behandling uden længstetid. Foto: Steen Østbjerg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skød fra klos hold, men ikke for at dræbe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skød fra klos hold, men ikke for at dræbe
Roskilde - 08. marts 2019 kl. 06:48
Af Steen Østbjerg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det var uvenskab, der fik en psykisk syg mand til at troppe op på Sct. Hans med et oversavet haglgevær og affyre to skud mod en 39-årig mand.

arrow Læs også: Patient på Sct. Hans skudt med oversavet jagtgevær

Det forklarede 32-årige gerningsmand selv, da han var i Retten i Roskilde, tiltalt for at forsøge at slå den 39-årige ihjel.

Men det var slet ikke hensigten, forklarede den 32-årige.

Han erkendte blankt de faktiske omstændigheder, men fastholdt gentagne gange, at han ikke ønskede at slå nogen ihjel, omend han havde indset, at han nok ville ramme den 39-årige og derved påføre ham alvorlige skader.

Årsagen til angrebet var uvenskab, forklarede den 32-årige - et uvenskab, der dengang i april sidste år fik ham til at tage det skarpladte haglgevær med til Sct. Hans og trænge ind på den retsmedicinske afdelings eneste åbne afsnit, hvor han vidste, at den 39-årige befandt sig.

I det bevismateriale, retten fik forelagt, indgik også den forklaring, den 39-årige havde afgivet til politiet efter skudepisoden.

Her havde han forklaret, at han den mandag havde spist pizza i afdelingens opholdsstue, hvor han sidst på aftenen befandt sig alene, da den 32-årige dukkede op med et sort plasticsæk i hånden.

At sækken indeholdt et skydevåben, var den 39-årige ikke i tvivl om, så han rejste sig og løb foroverbøjet hen mod den 32-årige, der stod i døråbningen. Han vurderede, at afstanden mellem dem blot var 20 centimeter, da det første skud faldt. Skuddet traf den 39-årige i skulderen, så han gik i knæ. Yderligere et skud blev affyret. Det ramte en dørkarm.

Retslægerådet har vurderet, at den 32-årige, der også tidligere er blevet dømt til psykiatrisk behandling, var sindssyg på gerningstidspunktet. Det resulterede i, at han denne gang - i overensstemmelse med anklagemyndighedens påstand - blev dømt til anbringelse på en psykiatrisk afdeling uden nogen tidsbegrænsning for foranstaltningen.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk