25. september 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sjællandske kommuner: Vil bevare ARGO's forbrændingsanlæg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sjællandske kommuner: Vil bevare ARGO's forbrændingsanlæg
Opdateret 23. december 2020 kl. 10:19
Roskilde - 23. december 2020 kl. 10:16

Alle de sjællandske kommuner, der er med i affaldsselskabet ARGO, er enige om, at det store og miljø-effektive forbrændingsanlæg i Roskilde bør bevares. Det vil de nu forhandle om med Folketinget, der får den endelige afgørelse i sagen.

arrow Læs også: Affaldsanlægs skæbne skudt til hjørne: Partier kan ikke blive enige

Med i dette samarbejde er kommunerne i det gamle Roskilde Amt: Roskilde, Lejre, Greve, Solrød, Køge og Stevns.

Plus Nordvestsjælland med Holbæk, Kalundborg og Odsherred.

De er alle chokerede over, at Kommunernes Landsforening i et nyt oplæg om strukturen i den fremtidige affaldsforbrænding foreslår at lukke ARGO i Roskilde fra 2026.

Med i denne kreds er næstformanden i KL, borgmester Martin Dam (V) fra Kalundborg, og Holbæks unge borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (S), der også er medlem af bestyrelsen for KL.

Teknologisk tilbageskridt
- Vi kan ikke ændre på KL's indstilling nu, fortæller Roskildes borgmester Tomas Breddam (S).

- Derfor satser vi nu på gennem forhandlinger med partierne i Folketinget at få dem overbevist om, at denne beslutning er 'tudetosset' og må ændres til noget mere fornuftigt.

- Vi tror på, at det gør indtryk med argumenter om, hvad der forurener mindst og er vigtigst for samfunds-økonomien, siger han.

Energitårnet ved Københavnsvej sørger ikke alene for at brænde affald af på en betryggende og ikke særligt forurenende facon. Det sørger samtidig for billige fjernvarme til over 10.000 husstande i Roskilde, der har et af de mest udbyggede fjernvarme-net i hele landet.

Hvis man lukker forbrændingen hos ARGO, skal der så skaffes en anden form for energi til fjernvarmen. Det bliver så også import af bio-brændsel fra andre lande i første omgang, hvilket vil være et tilbageskridt i forhold til den nuværende produktion.

Tomas Breddam tror på, at det gennem forhandlinger kan lykkes at redde den moderne affaldsforbrænding på ARGO, selv om man så måske skal lukke den gamle del af anlægget.

tk

Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk