15. august 2020
Bortset fra undersivning, der ikke er større, end at det bliver håndtreret, holder watertuubes og beredskabstraceet Jyllinge Nordmark tør, også selv om vandet nåede højere end forventet. Foto: Hans-Jørgen Johansen
Bortset fra undersivning, der ikke er større, end at det bliver håndtreret, holder watertuubes og beredskabstraceet Jyllinge Nordmark tør, også selv om vandet nåede højere end forventet. Foto: Hans-Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sikringen mod vandet holder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sikringen mod vandet holder
Roskilde - 02. januar 2019 kl. 07:59
Af Steen Østbjerg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Selv om vandstandsstigningen i Roskilde Fjord er blevet betydeligt større end forventet, ser det onsdag morgen ud til, at oversvømmelserne i Jyllinge Nordmark bliver undgået.

arrow Læs også: Antal huse med vand på gulvet: Nul

Vandstanden er tilsyneladende toppet mellem klokken 7 og 7.30, hvor der blev målt 151 centimeter over dagligt vande.

- Som det ser ud lige nu, holder det. Der er noget undersivning, men ikke mere, end at vores pumpe kan klare det, men for at være på den sikre side, har vi rekvireret nogle kraftigere pumper, siger Lars Robetjé, Østsjællands Beredskabs direktør.

Inde natten faldt på, forventede DMI »kun,« at vandet ville stige til 135 centimeter, men natten igennem kom der mere og mere vand i fjorden - også betydeligt over den 140 centimeter, der officielt var sikret til. Men reelt var sikringen bedre i kraft af det nyanlagte beredskabstracé, som blev suppleret med watertubes.

- Vi har hele tiden vidst, at beredskabstraceet er højere end de 140 centimeter, fordi det ikke har sat sig endnu, så vi har ikke følt os truet. Det, der har drillet os, er bølger - og det er også bølgerne, der har været årsag til, at en privat højvandsmur brast, siger Lars Robetjé.

Den private højvandsmur er bygget ved Frederiksborgvej 85 - på den kyststrækning, hvor det ikke lykkedes at opnå enighed om en kystsikring. Men muren var så ny, at den endnu ikke havde fået den fornødne styrke til at modstå fjordens kræfter, så det endte med vand i kælderen.

- Dér er vi ved at pumpe tør, og vi har lagt sandsække, siger Lars Robetjé.

arrow Stormflod erklæret i store dele af det sydlige Danmark
03. januar 2019 kl. 13:44 Opdateret: kl. 13:46
arrow - Meldinger fra DMI helt hen i vejret
03. januar 2019 kl. 13:22 Opdateret: kl. 13:22
arrow Vikingeskibsmuseet slap nådigt
02. januar 2019 kl. 12:28 Opdateret: kl. 12:28
Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk