13. juli 2020
Et projekt med ældre-egnede boliger midt i Gundsømagle møder massiv modstand. Idrætsforeningen, landsbyrådet, grundejerforeningen og selv seniorklubben er modstandere af byggeriet. De grå boliger er i to etager, med boliger i stueetagen og med andre boliger på 1. sal.
Et projekt med ældre-egnede boliger midt i Gundsømagle møder massiv modstand. Idrætsforeningen, landsbyrådet, grundejerforeningen og selv seniorklubben er modstandere af byggeriet. De grå boliger er i to etager, med boliger i stueetagen og med andre boliger på 1. sal.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Selv seniorklubben er imod: Ældre-egnede boliger møder massiv modstand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Selv seniorklubben er imod: Ældre-egnede boliger møder massiv modstand
Opdateret 12. oktober 2018 kl. 19:10
Roskilde - 12. oktober 2018 kl. 14:39
Af Lars Kimer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Landsbyrådet er imod, idrætsforeningen er imod, grundejerforeningen er imod, selv seniorklubben er imod.

arrow Læs også: Landsbyråd vil aflastes: Hvem vil overtage byfesten?

Forslaget om at bygge ældre-egnede boliger på et areal midt i Gundsømagle er mildest talt kommet dårligt fra start. Borgerne i byen undrer sig, og organisationerne i byen bakker heller ikke op.

- Vi forstår heller ikke logikken i at lave seniorboliger i to plan. Desuden er vi meget bekymret omkring at røre så drastisk ved et af de sidste grønne områder i bymidten og på den måde forhindre spejdernes, mødestedets, G77's og byfesten's udfoldelser, lyder det fra landsbyrådet efter deres seneste bestyrelsesmøde.

I idrætsforeningen, G77, er formand Jarl Matthiesen heller ikke begejstret.

- Jeg støtter opførelsen af ældreegnede boliger i vores by. Men jeg støtter også, at vore beboere har nogle åndehuller i bymidten, hvor man kan udfolde sig. Den aktuelle placering af ældreegnede boliger på flere parceller bag den gamle skole, er et dårligt valg, siger Jarl Matthiesen. og nævner byfesten på pladsen, seniorklubben Mødestedet spiller krolf på pladsen og holder sankthansfest, spejderne bruger den og har for ikke så lang tid siden fået en bålhytte på arealet.

Sidst, men ikke mindst, så står der på arealet en pavillon, som er G77s omklædningsrum.

- Den har vi haft i 10 år. På tegningen er den væk. Jeg har nu måttet spørge kommunen, hvor vi så skal klæde om, for jeg aner intet om det, siger Jarl Matthiesen, som er fortaler for, at de nye ejere af parcelhuset ved pladsen må bygge på den grund, de allerede har.

I Grundejerforeningen Gundsøparken har formand Gert Salbæk ikke så meget at sige om projektet. Bestyrelsen har i aftes holdt møde om seniorbolig-forslaget.

- Lige nu er vi skeptiske. Vi kan ikke rigtig se, hvad vi får ud af projektet, og vi skal afgive en stor del af det grønne område, som i dag er vores grundejerforenings, siger Gert Salbæk.

Selv i seniorklubben Mødestedet, som nok ellers kunne være en varm fortaler for ældreboliger, er man ikke begejstrede.

- At bygge i flere etager virker latterligt, når det skal være til ældre. Vi er ikke glade for, at et grønt område midt i byen forsvinder, og så bruger vi jo selv arealet til aktiviteter, vores forening ligger lige ved siden af. Vi vil meget gerne have ældre-egnede boliger i byen, men byg dem på den gamle børnehave eller Lerbæksholm, siger Vivi Møller, formand for Mødestedet.

arrow Ildsjæl: Karin danser sig til titlen som årets æresborger
11. juni 2018 kl. 11:47 Opdateret: kl. 11:47
arrow Byfesten var truet: Så kom folk på banen
12. februar 2017 kl. 08:24 Opdateret: kl. 10:56
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk