27. september 2020
Carl-Christian Jensen giver kulturminister Joy Mogensen den efterhånden obligatoriske albue. Foto: Per Christensen
gallery icon

Se billedserie

Carl-Christian Jensen giver kulturminister Joy Mogensen den efterhånden obligatoriske albue. Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Minister takkede for sin elefant og kamel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Minister takkede for sin elefant og kamel
Opdateret 03. september 2020 kl. 12:54
Roskilde - 15. august 2020 kl. 09:53
Af Lars Ahn Pedersen

Carl-Christian Jensen var blandt de kunstnere, som blev »hjemløs«, da kunsthåndværkerbutikken Jeppart lukkede sidste år, fordi Roskilde Kommune satte bygningen på hjørnet af Skomagergade og Ringstedgade til salg.

arrow Læs også: Lokal kunstner sender ministre en »kamelfant« som tak

Han og et af de andre Jeppe-kunstnere fandt dog et nyt hjem på Musicon, hvor de nu sælger og udstiller deres værker i butikken Colab2shop. Men det er dog ikke helt det samme, for hvor Jeppeart - eller Butik Jeppe, som den hed i gamle dage - var et etableret navn i folks bevidsthed, så er der stadig mange, som ikke kender Colab2shop.

- Vi havde også en helt anden økonomi i Jeppe, fordi vi var 16-18 kunstnere, som solgte godt og kunne indrykke en annonce hver uge, siger han.

MInister sagde ja
Så hvad gør en klog? Man inviterer selvfølgelig en minister. Ikke en hvilken som helst minister, men én som har været borgmester i Roskilde og kender til både Jeppeart og Musicon.

Kultur- og kirkeminister Joy Mogensen (S) takkede ja til invitationen i starten af året, men så gik der corona i den, og derfor var det først fredag eftermiddag, at hun kom på besøg i Colab2shop, før hun skulle videre til erhvervsakademiet Zealand til indvielsen af skulpturen »Helix«.

Colab2shop åbnede i efteråret 2018 og skal afprøve, hvilke muligheder for handelsliv der er på Musicon, inden der skal findes butikker til nogle af de bygninger, der er ved at blive opført på Rabalderstræde lige nu. Udover kunstnerne er der også andre designere og forretningsdrivende, som sælger deres varer i butikken, der er nabo til Aaben Dans og Laboratoriet.

Et godt minde
Besøget på Musicon gav desuden Joy Mogensen mulighed for at takke for den skulptur, som Carl-Christian Jensen havde givet både til hende og til statsminister Mette Frederiksen. Carl-Christian Jensen er blandt andet kendt for sine kamel-figurer, men en dag besluttede han sig for at prøve noget andet og lavede en elefant i keramik og placerede en kamel på ryggen af den.

- Så var der én, der sagde: »Det er elefanten Ramboline og kamelen Ali«, fortæller Carl-Christian Jensen med henvisning til den berømte historie, som gav Mette Frederiksen grineflip, da hun skulle fortælle den til Folketingets åbning.

Joy Mogensen har i dag sin figur stående på sit kontor, hvor den ofte vækker opsigt.

- Det var min jo første folketingsåbning, så den er også et minde om det for mig, siger hun.

arrow Kunsthåndværkere starter på ny når Jeppeart lukker
08. august 2019 kl. 06:37 Opdateret: kl. 13:30
arrow Ny butik skifter indhold hver anden måned
20. oktober 2018 kl. 07:41 Opdateret: kl. 18:11
Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk