27. november 2020
Årets lystfest-optog var skabt af billedkunstneren Kristine Hymøller og scenekunstneren Sif Jessen Hymøller, der tog udgangspunkt i regnbue-temaet.
gallery icon

Se billedserie

Årets lystfest-optog var skabt af billedkunstneren Kristine Hymøller og scenekunstneren Sif Jessen Hymøller, der tog udgangspunkt i regnbue-temaet.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Fuld blus på lysfesten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Fuld blus på lysfesten
Roskilde - 02. november 2018 kl. 19:42
Af Lars Ahn Pedersen

Lysfesten i Roskilde har i år regnbuen som tema, og det præger alt for Argos Energitårnet til domkirken og det årlige lysfest-optog, der vanen tro tiltrak den største del af opmærksomheden. Billedkunstneren Kristine Hymøller og scenekunstneren Sif Jessen Hymøller havde designet optoget, der blandt andet bød på en enhjørning i front, folk i regnslag og med lysende paraplyer samt trommende børn.

arrow Læs også: Corona får Lysfesten til at vare en uge

Det ironiske ved et arrangement som Lysfesten er, at det er den aften på året, hvor det er sværest at finde rundt i Roskildes gader.

For at få det maksimale ud af de mange lysinstallationer er den normale gadebelysning i bymidten slukket, og det betyder, at der er bælgravende mørkt i sidegaderne, hvor man skal være varsom med, at man ikke snubler over noget.

Til gengæld er der fuld blus på farverne omkring Kulturstrøget - strækningen fra Roskilde Bibliotek til Roskilde Domkirke, som Lysfesten gør sit for at promovere. Lysfesten har været holdt hvert år siden 2013, og mens de første år bød på lysende skeletter og spøgelser, har man i de senere år bevæget sig væk fra allehelgensaften- og halloween-temaet.

arrow Billeder fra Lysfesten: Dansende organer i gaden
24. januar 2020 kl. 20:47 Opdateret: kl. 20:47
arrow Lysfest holder flyttedag
18. januar 2020 kl. 10:45 Opdateret: kl. 17:46
Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk