25. november 2017
Tais Pop Hansen og hans familie på Bukkehøjgård købte gården i 2014 efter at have haft øje på den i mange år. Selv om de købte den i november, så holdt de jul for hele familien på gården. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Tais Pop Hansen og hans familie på Bukkehøjgård købte gården i 2014 efter at have haft øje på den i mange år. Selv om de købte den i november, så holdt de jul for hele familien på gården. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Danmarks måske smukkeste bondegård

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Danmarks måske smukkeste bondegård
Roskilde - 13. maj 2017 kl. 12:04
Af Mariann Sofiasdottir
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hist hvor vejen slår en bugt, drejer man af Ågerupvej og sniger sig fra asfalten og ned ad den grusede vej.

arrow Læs også: Bukkehøjgård sluttede ikke i top tre

Ved hovedvejen efterlades parcelhusene, mens det knasende grus og de store, gamle træer, der tårner sig op og værger sig mod 2017, suger en tilbage i fortiden. Forbi søen og rundt om svinget. Der ligger Bukkehøjgård - en af Danmarks smukkeste bondegårde. I hvert fald hvis man skal tro Bygningskultur Danmark, der har taget initiativ til at afholde en afstemning for at finde den smukkeste bondegård i Danmark.

Bukkehøjgård ligger på en lille menneskeskabt høj ved siden af tvillingegården Syltagergård. Her kunne kalenderen sagtens sige 1786, året hvor Niels Hansen købte gården, som indtil 2002 var i hans slægt i fem generationer.

De nuværende ejere, ægteparret Kristina Bram Knudsen, der er postdoc og arbejder på Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø, og Tais Pop Hansen, der er medejer af CR Electric i Roskilde, købte gården i 2014.

I mange år inden parret flyttede ind med deres to piger, Rose på halvandet og Flora på fem, havde de et godt øje til den og kendte den særdeles godt. Kristina Bram Knudsens farbror ejer nemlig tvillingegården ved siden af.

Da Bukkehøjgård var til salg i 2002, havde de kig på den, men tiden var ikke til det. Men da ejeren, der havde købt gården af den mangeårige slægt, ville sælge, så slog de til.

- Det er jo ren Morten Korch. Vi kendte gården i forvejen og er kommet her i mange år. Så da den blev sat til salg igen, så slog vi til, siger Tais Pop Hansen.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde i weekenden - på tryk eller i e-avisen

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk