26. oktober 2020
For andet år i træk er Roskilde vært for Verdensarvsdagen med Roskilde Domkirke som centrum for aktiviteterne. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

For andet år i træk er Roskilde vært for Verdensarvsdagen med Roskilde Domkirke som centrum for aktiviteterne. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sådan skriver man en verdensarvssang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sådan skriver man en verdensarvssang
Roskilde - 12. september 2019 kl. 06:56
Af Lars Ahn Pedersen

Hvordan laver man en sang om verdensarv? Det var den udfordring, som tekstforfatteren Dorte Schou og Martin Gerup fik sammen med komponisten Jakob Høgsbro i begyndelsen af juni.

arrow Læs også: Vejarbejde var med til at fortælle om verdensarv

Trioen blev spurgt, om de ville lave en ny sang til Verdensarvsdagen i Roskilde fredag den 20. september, hvor der sættes fokus på den truede verdensarv. Roskilde Domkirke er med på Unescos verdensarvsliste, og det er da også her, at sangen »Arven er en gave« skal fremføres på dagen af 150 elever fra Østervangsskolen.

Ikke overraskende er det ligeledes domkirken, som er udgangspunktet for teksten.

- Vi startede med at tænke på, hvorfor domkirken er verdensarv, så det gik vi i gang med at læse om. Vi vil gerne give et billede af domkirkens storhed, men også hvorfor den er så rørende. Det har vi forsøgt at formidle i en historie, som kan gives videre til fremtidige generationer, siger Dorte Schou.

Sangskriverne fandt undervejs på at beskrive domkirken, som om den var et skib, der ligger på bakken set fra fjorden.

- Et skib bevæger sig, og det samme gør domkirken, når den bliver forandret af tiden og kulturen, siger Martin Gerup med henvisning til, at den første domkirke blev opført i træ, inden den blev erstattet af frådsten og tegl.

- Vi beskriver, hvordan det er at komme ind i domkirken, og hvad det har af betydning med lyset, der kommer ind ad de høje vinduer. Men vi ser også på, hvad der ligger af kongegrave under gulvet, og så skal vi have det hele til at rime! siger Dorte Schou.

Sangen »Arven er en gave« bliver sunget i Roskilde Domkirke på Verdensarvsdagen klokken 12.45.

arrow Husk at vi har en verdensarv i Roskilde
29. september 2018 kl. 10:22 Opdateret: kl. 20:15
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk