7. august 2020
Regeringen vil lade atomaffaldet blive på Risø i op mod 50 år. Det vil Roskilde nu have flere kommuner til at være med til at gøre indsigelse mod. Foto: Allan Nørregaard
Regeringen vil lade atomaffaldet blive på Risø i op mod 50 år. Det vil Roskilde nu have flere kommuner til at være med til at gøre indsigelse mod. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Roskilde vil have flere med i atom-protest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Roskilde vil have flere med i atom-protest
Opdateret 04. oktober 2017 kl. 12:50
Roskilde - 04. oktober 2017 kl. 12:16
Af Kristian Jørgensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det kommer ikke bag på mange, at man i Roskilde finder det komplet uforsvarligt, at regeringen nu vil lade atomaffaldet på Risø blive liggende i 30 til 50 år.

arrow Læs også: Roskilde får opbakning i atomprotest

Den holdning vil Roskilde Kommune helst ikke stå alene med, når de sender et brev til uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V) for at bede regeringen genoverveje sagen.

Derfor har et enigt økonomiudvalg besluttet at spørge en række andre kommuner, om de også vil skrive under på protestbrevet til ministeren.

- Vi vil kontakte andre kommuner og spørge, om de vil støtte op om vores bekymring om den beslutning, der nu for alvor er oppe over. Det er kommuner som Egedal, Frederikssund og Lejre, der ligger ud til fjorden og også vil blive berørt, og København, der har mange borgere og får deres drikkevand fra en boring tæt på, siger borgmester Joy Mogensen (S).

I Lejre forventer borgmester Carsten Rasmussen (S), at byrådet er med på den.

- Vi har slet ikke debatteret det i nogle udvalg, men det er da klart, at vi vil se positivt på henvendelsen fra Roskilde Kommune og formentlig have en positiv indstilling til at bakke dem op, siger Carsten Rasmussen.

Roskildepolitikerne vil også forsøge at rejse spørgsmål i Folketinget om, hvad det vil koste at lade atomaffaldet ligge i forhold til at finde en varig løsning.

arrow Brev til Pind: Atomaffald skal væk fra Risø
30. september 2017 kl. 13:47 Opdateret: kl. 16:57
arrow Borgmester advarer imod Risø-sovepude
19. september 2017 kl. 11:57 Opdateret: kl. 11:57
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk