11. december 2017
Lars Svendsen ved de gamle længer, hvor der er jagtstue og plads til overnattende gæster. Han vil lejlighedsvist udleje jagt og åbne for konferencer.
gallery icon

Se billedserie

Lars Svendsen ved de gamle længer, hvor der er jagtstue og plads til overnattende gæster. Han vil lejlighedsvist udleje jagt og åbne for konferencer.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Roskilde-rigmand har købt sin helt egen ø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Roskilde-rigmand har købt sin helt egen ø
Roskilde - 04. oktober 2017 kl. 11:47
Af Poul Poulsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lars Svendsen, Roskilde - indehaver af Svendsen Sport indtil 2015, hvor han solgte virksomheden for en halv milliard kroner - er blevet ejer af en hel ø. Han har netop købt Langø i Ulvsund mellem Sjælland og Møn.

- Det er lidt af en drengedrøm, der går i opfyldelse. Tænk sig at eje sin egen ø med al den smukke natur her er. Tænk sig at få en buk på skudhold en tidlig morgen - og så sige: Nej, den får et år eller to mere. For der er jo ikke andre lodsejere, som kan lokke den ind på deres revir med en god foderplads.

Lars Svendsen virker meget tilfreds, og han viser beredvilligt rundt i stuerne på hovedbygningen, som er fra 1943 og smukt møbleret, blandt andet med gamle møbler og antikviteter.

- Jeg har købt den med indbo og det hele, og det er også sjovt. For 17 år siden var jeg for første gang på jagt herovre med Klaus Helmersen, som ejede den dengang. Nu er den min - med alt det, som Klaus Helmersen har investeret i den.

Klaus Helmersen, som blev rig på modefirmaet Carli Gry, var dengang en god jagtkammerat, der gerne delte den gode jagt på Langø.

I 1980'erne investerede han millioner på øen, hvor der i samarbejde med en engelsk jagt-arkitekt blev etableret masser af læhegn og små skovtykninger, som giver gode muligheder for vildtet. Lars Svendsen skønner, at der i dag er omkring 120 stykker råvildt, og gennem en årrække er det kun bukkene, der er blevet skudt. Fasanerne kan vist ikke tælles, men der er mange, og selv om jagten gik ind 1. oktober, så venter Lars Svendsen et par uger med at skyde dem.

- De må gerne vokse sig lidt større. Og blive bedre til at flyve. Det gør jagten sjovere og sværere, forklarer han.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk