17. januar 2019
Roskilde Festival indfører et ekstra armbånd, som udleveres til dem, der gerne vil stå forrest til koncerterne på Orange Scene, så de slipper for at tilbringe flere timer i kø. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Roskilde Festival indfører et ekstra armbånd, som udleveres til dem, der gerne vil stå forrest til koncerterne på Orange Scene, så de slipper for at tilbringe flere timer i kø. Foto: Thomas Olsen
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Roskilde laver om foran Orange: Nu skal du have armbånd for at komme tæt på

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Roskilde laver om foran Orange: Nu skal du have armbånd for at komme tæt på
Opdateret 11. juni 2018 kl. 11:19
Roskilde - 11. juni 2018 kl. 11:02
Af Sophus Zarrs Soelberg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Roskilde Festival indfører i år et nyt tilskuersystem foran Orange Scene, og det betyder, at man fremover skal bruge et særligt armbånd for at komme helt tæt på scenen.

arrow Læs også: Endnu mere smæk på Orange Scene

Står det til Roskilde Festival, skal det nemlig være slut med de alenlange køer, der plejer at strække sig foran de såkaldte »pit«-områder ved Orange Scene.

En »pit« er en aflukket bås foran scenen, der skærmer publikum mod pres bagfra.

I år har festivalen valgt at ombygge pit-systemet foran Orange Scene, og i fremtiden vil man kun kunne komme ind i det forreste område foran scenen ved hjælp af et særligt armbånd.

- Der er folk, der ender med at sidde i kø hele dagen, når deres yndlingsnavn spiller, og det vil vi gerne ændre på. Man skal ikke risikere at bruge en hel dag af sin festival på at ligge i kø, lyder det fra festivalens sikkerhedschef, Morten Therkildsen, der blandt andet står bag udviklingen af det nye system.

De nye tiltag betyder, at de fire adskilte områder foran scenen bliver til tre, hvor publikum frit kan bevæge sig frem og tilbage mellem de to bagerste områder, mens musikken spiller.

I den forreste pit vil man fremover skulle vise et særligt armbånd, der kan afhentes dagligt, når festivalpladsen åbner.

Armbåndene vil blive udleveret i samme område, som køen til pit-områderne sædvanligvis starter efter først-til-mølle-princippet.

Der bliver stadig mulighed for at ligge i kø, hvis man ikke når at få et armbånd. Der vil blive lavet en såkaldt »chance-kø«, hvor der er plads til et par hundrede publikummer, der ikke når at få det særlige armbånd.

Samtidig vil der blive lavet en ny kø til dem, der har armbånd til pitten, men hvor det ikke er nok at stå i den inderste pit.

Med andre ord kommer der en kø for dem, der vil stå i lige midten og foran alle de andre.

RoskildeNet-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der i sin fulde version kan læses i DAGBLADET Roskilde mandag den 11. juni. Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk