25. oktober 2021
Borgmester Tomas Breddam og en delegation fra Roskilde er inviteret med, når hele ruten for næste års Tour bliver præsenteret. (Foto: Kim Rasmussen)
Borgmester Tomas Breddam og en delegation fra Roskilde er inviteret med, når hele ruten for næste års Tour bliver præsenteret. (Foto: Kim Rasmussen)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Roskilde-folk til Tour-præsentation

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Roskilde-folk til Tour-præsentation
Opdateret 13. oktober 2021 kl. 10:07
Roskilde - 13. oktober 2021 kl. 06:52
Af Torben Kristensen

Torsdag offentliggøres hele ruten for Tour de France 2022 i Paris, og Roskilde er som en af startbyerne repræsenteret med en delegation.

Her deltager borgmester Tomas Breddam (S), sportsminister Claus Larsen (S) og formanden for Erhvervsudvalget Lars Lindskov (K) tillige med kommunens kommunikationschef Rikke Houkjær og den Tour-ansvarlige Pernille Kapler.

Forløbet af de tre første etaper i Danmark, den såkaldte Grand Départ, er for længst offentliggjort.

Her starter man med en rundstrækning i Københavns gader fredag den 1. juli, hvor feltet bl.a. skal forbi dronningens residens på Amalienborg.

Lørdag den 2. juli starter den første landevejsetape så fra Roskilde og kører gennem Odsherred og Vestsjælland til Storebæltsbroen og Nyborg.

Tre startpunkter i byen

I Roskilde placeres samlingsstedet for rytterne og andre 'Le Village' ved Vikingeskibsmuseet. Derfra ruller rytterne op ad Maglekildevej til den officielle start på Stændertorvet med den danske og franske national-melodi.

Så kører feltet i mageligt tempo øst ud ad centrum og kommer ad Bymarken op til Sdr. Ringvej, hvor løbsdirektør Christian Prudhomme så giver fri start ved Asterscentret.

Derfra fortsætter rytterne ud ad Ledreborg Allé, gennem Kornerup til Rye og Munkholm-broen ud ad Roskilde-området.

Den tredje danske etape foregår søndag den 3. juli fra Vejle til Sønderborg, som bl.a. er valgt, fordi der her er en flyveplads, så alle deltagerne i verdens tredjestørste sportsbegivenhed - efter Fodbold-VM og OL - kan komme hurtigt og nemt til hjemlandet.

Gennem bjergene

Spørgsmålet er nu, hvordan ruten skal gå gennem Frankrig.

Tidligere har man ofte startet mod vest i Vendée og Bretagne eller i Nord ved den belgiske grænse eller i Alsace mod øst.

Sikkert er det til gengæld, at rytterne skal over de to store bjergkæder Pyrenæerne samt Alperne med de høje og stejle tinder, der skal passeres. Men rækkefølgen på bjergenene skifter fra år til år.

Alt det kommer frem ved den store præsentation torsdag af 'La Grande Boucle' (Den store sløjfe), som løbet også kaldes.

tk

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk