16. januar 2021
Pix fra Roskilde Festival 2019
Foto: Jan Partoft
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Roskilde Festival fyrer 17 medarbejdere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Roskilde Festival fyrer 17 medarbejdere
Roskilde - 15. september 2020 kl. 17:03
Af Christina Ledertoug

Corona-krisen får konsekvenser for Roskilde Festival-gruppen.

arrow Læs også: Tror på 90.000 til festival næste sommer: 29 nye musiknavne

Den samlede almennyttige virksomhed bag Roskilde Festival er som direkte konsekvens af Corona-krisen nødsaget til at mindske organisationen. Roskilde Festival 2021 vil dog stadig kunne gennemføres.

Det skriver Roksilde Festival i en pressemeddelelse.

17 medarbejdere har i dag fået opsagt deres stilling, og i alt er organisationen blevet omkring 1/3 mindre som følge af opsigelser, stillingsudløb, der ikke er blevet forlænget, m.m.

Baggrunden er den markante påvirkning, som Corona-krisen har på økonomien i den samlede virksomhed, samtidig med at Roskilde Festival-gruppen, ligesom andre i branchen, mærker en nedgang i løbende opgaver.

Signe Lopdrup, administrerende direktør for Roskilde Festival-gruppen, siger:

- Vi er godt hjulpet af regeringens hjælpepakke til begivenheder i forbindelse med den festival, der skulle have været i sommer. Men den samlede almennyttige virksomhed er ramt økonomisk, og de øvrige hjælpepakker kan ikke hjælpe os igennem i tilstrækkelig grad.

- Siden nedlukningen i foråret har vi arbejdet fokuseret på at nedbringe omkostningerne ved, at stillinger, der er udløbet, ikke er blevet genbesat. Men det står nu klart, at det ikke er nok.

- Derfor har vi i dag desværre været nødsaget til at gennemføre en organisationstilpasning, hvor 17 medarbejdere har fået nedlagt deres stillinger. Det er meget ulykkeligt.

Fakta om Roskilde Festival-gruppen
  • Roskilde Festival-gruppen er en almennyttig virksomhed og den samlende betegnelse for Foreningen Roskilde Festival, der står for begivenheden Roskilde Festival, Fonden Roskilde Festival og fondens datterselskab Roskilde Kulturservice A/S.
  • Omdrejningspunktet i den almennyttige forretning er udvikling og afvikling af Roskilde Festival. Derudover står Roskilde Festival-gruppen bag en række aktiviteter, som er baseret på den viden og de kompetencer, der er erhvervet gennem arbejdet med festivalen, og som sættes i spil i andre sammenhænge, hvor organisationen hjælper med rådgivning, eventsikkerhed, gastronomi, oplevelsesdesign, projektledelse og logistik.
  • Siden 1972 har Roskilde Festival-gruppen genereret omkring 411 mio. kr. til almennyttige formål. Dertil kommer den indtjening, som foreninger og partnere hvert år har på festivalen.
Arbejdet med Roskilde Festival 2021 fortsætter

Nedskæringen i organisationen betyder ikke, at Roskilde Festival ikke vil kunne gennemføres i 2021:

Signe Lopdrup siger:

- Vi bevarer en mindre organisation, der kan føre os gennem den kommende tid, og som stadig kan både løfte opgaver for vores partnere og – på tværs af ansatte og frivillige – fortsætte arbejdet med Roskilde Festival i 2021.

- En stor del af festivalen er allerede planlagt i forbindelse med sommerens festival og er klar til at blive taget op. Så den indsats, der skal lægges lige nu, handler især om sammen med andre at undersøge, hvordan det igen kan blive muligt at samle mange mennesker forsvarligt i denne svære og uforudsigelige Corona-tid.

arrow Roskilde Festival vil have myndigheder mere på banen
03. december 2020 kl. 08:28 Opdateret: kl. 08:29
arrow Festival: Vi er lyset for enden af den mørke tunnel
02. december 2020 kl. 08:58 Opdateret: kl. 08:53
arrow Nu kunne vi godt bruge en vild og destruktiv festival-nedsmeltning
30. oktober 2020 kl. 15:44 Opdateret: kl. 12:22
I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk