18. januar 2021
Så smukt kan det gøres. Roskilde Festival har gennem de sidste 10 år indført flere og flere »clean«-områder, hvor festivalgæsterne selv rydder op under festivalen. Det betyder, at store områder af festivalens campingområder allerede er næsten rene. Foto: SH Luftfoto
gallery icon

Se billedserie

Så smukt kan det gøres. Roskilde Festival har gennem de sidste 10 år indført flere og flere »clean«-områder, hvor festivalgæsterne selv rydder op under festivalen. Det betyder, at store områder af festivalens campingområder allerede er næsten rene. Foto: SH Luftfoto
Foto: Stiig Hougesen/SH Luftfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Roskilde Festival: Kampen mod skraldet går hastigt fremad

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Roskilde Festival: Kampen mod skraldet går hastigt fremad
Roskilde - 11. juli 2018 kl. 12:36
Af Sophus Zarrs Soelberg

Mens store dele af campingområderne på Roskilde Festival ligner et dystopisk fremtidsscenarie efter festivalen, er der også områder, der ser helt anderledes ud.

arrow Læs også: Hash hitter på Roskilde Festival

Festivalen har de seneste år udviklet flere såkaldte »clean«-områder, hvor festivalgæsterne selv sørger for at rydde op, og det begynder at gøre en markant forskel i oprydningsarbejdet.

På årets festival boede en stor del af gæsterne - næsten 26.000 - i clean-områder, og det vækker glæde hos Roskilde Festivalen.

- For mange er det blevet en naturlig del af festivaloplevelsen at rydde op efter sig selv, og det er vi naturligvis meget glade for. Vi forsøger fra festivalens side at bakke op om, at gæsterne selv holder pladsen ren, siger talskvinde fra Roskilde Festival, Christina Bilde.

I clean-områderne var den første del af oprydningen allerede overstået dagen efter festivalen sluttede, og nu venter en såkaldt håndoprydning, hvor småting skal samles op fra jorden.

Cigaretskodder og plastiklåg er eksempelvis for små til, at man kan fjerne dem på andre måder.

Håndoprydningen forventes at være overstået inden for tre måneder.

Roskilde Festival arbejder samtidig på at ændre gæsternes indstilling til det skrald, som de efterlader under festivalen.

- Det er en slagside af frirummet, når folk bliver ligeglade med at rydde op. Det forsøger vi at ændre på flere måder. Vi ved fra undersøgelser, at man kan skabe en social standard, hvor folk kan se, at det rent faktisk kan lade sig gøre at rydde op under festivalen, og vi ser flere og flere, der rydder op, selvom de ikke bor i et clean-område, siger Christina Bilde.

arrow Større bøder har gjort det af med pirattaxaer
10. juli 2018 kl. 12:16 Opdateret: kl. 12:00
arrow Foreningsjubel: Forrygende festival
09. juli 2018 kl. 16:09 Opdateret: kl. 15:31
arrow Ikke nødvendigvis flere toiletter næste år
09. juli 2018 kl. 14:38 Opdateret: kl. 14:38
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk