27. september 2021
SF og Enhedslisten har indgået valgforbund til kommunalvalget i Roskilde Kommune i 2021.
SF og Enhedslisten har indgået valgforbund til kommunalvalget i Roskilde Kommune i 2021.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Røde partier indgår valgforbund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Røde partier indgår valgforbund
Roskilde - 11. december 2020 kl. 14:47

Socialistisk Folkeparti Roskilde og Enhedslisten Roskilde har aftalt at indgå i valgforbund til kommunalvalget den 16. november 2021. Partierne er enige om, at hvis andre partier skal indgå i valgforbundet, forudsætter det enighed om dette mellem SF og Enhedslisten. SF og Enhedslisten er desuden enige om, at aftalen er rent valgteknisk.

arrow Læs også: V og K i valgforbund

- Vi har i denne byrådsperiode haft et godt samarbejde med Enhedslisten specielt på skole- og børneområdet, som er et område, der vægter højt for SF. Vi er glade for nu at kunne følge det op med et rødt-grønt valgforbund med Enhedslisten. Valgforbundet er af rent valgteknisk karakter for at minimere stemmespild, men det sender samtidig et vigtigt signal til borgerne om, at venstrefløjen holder sammen, siger Ane Laursen, formand for SF Roskilde, i en pressemeddelelse.

- Med valgforbundet sikrer vi, at overskydende stemmer på et af de to partier lander på venstre banehalvdel i byrådet, selv om der også er vigtige forskelle mellem SF og Enhedslisten. For os er det vigtigt, at vi får en stærk venstrefløj, som kan trække kommunens politik i en mere progressiv retning på klima- og miljøspørgsmål og løfte den kommunale service, ikke mindst for de mest udsatte, siger Åge Skovrind, kontaktperson for Enhedslisten.

arrow Bredt borgerligt valgforbund: DF, LA, NB og DV samlet
16. oktober 2020 kl. 08:57 Opdateret: kl. 09:28
Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk