25. august 2019
Der vil stadig være den helt fysiske borgerservice rundt omkring i kommunen, men i næste måned vil der også være ekstra hjælp at hente på Roskilde.dk, hvor chatbotten Kiri kan svare på enkle spørgsmål. Foto: Hans-Jørgen Johansen
Der vil stadig være den helt fysiske borgerservice rundt omkring i kommunen, men i næste måned vil der også være ekstra hjælp at hente på Roskilde.dk, hvor chatbotten Kiri kan svare på enkle spørgsmål. Foto: Hans-Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Robot bliver ny hjælper på kommunens hjemmeside

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Robot bliver ny hjælper på kommunens hjemmeside
Roskilde - 20. februar 2019 kl. 14:19
Af Britt Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Roskilde Kommune har været med til at udvikle en digital borgerservice-robot, som snart vil hjælpe borgerne på kommunens hjemmeside.

arrow Læs også: Kommunes chatbot klar til at svare på spørgsmål fra borgerne

- Roskilde Kommune har altid haft fokus på at prøve ny teknologi, siger chefkonsulent for ny teknologi i Roskilde Kommune, Rune Stæhr og forklarer, at kommunen allerede bruger robotter i forhold til administrative opgaver, hvor robotterne kan gennemføre gentagelser.

Den nye robot, som også bliver kaldt en chatbot, hedder Kiri og er en dansk version af en norsk robot. Roskilde Kommune og konsulenthuset Deloitte har tilpasset sproget og indholdet til danske forhold.

- En del af roboteventyret er, at Kiri kan supplere den borgerservice, vi laver. Kommunernes hjemmesider skal favne bredt og kan derfor være svære at finde rundt i. Kiri kan guide via en dialog på hjemmesiden, så man finder de rigtige oplysninger. Men Kiri vil også kunne svare på en del spørgsmål. Det er god borgerservice, synes vi, siger Rune Stæhr.

Kiri dækker 80 procent af de nemme spørgsmål, borgerne spørger om. Det kan eksempelvis være »Jeg skal have nyt kørekort, hvad gør jeg?«.

Det vil reducere antallet af overflødige telefoniske henvendelser.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i DAGBLADET Roskilde onsdag den 20. februar. Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på sn.dk

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk