28. november 2020
Gråbrødre Skole skal sælges, så Roskilde Katedralskoles rektor Claus Niller var forbi for at sikre sig denne glaslåge fra billedkunstlokalet. Da han gik på skolen i 1961, fik han lov at tegne og farvelægge en af ruderne, som han udpeger på billedet.
Gråbrødre Skole skal sælges, så Roskilde Katedralskoles rektor Claus Niller var forbi for at sikre sig denne glaslåge fra billedkunstlokalet. Da han gik på skolen i 1961, fik han lov at tegne og farvelægge en af ruderne, som han udpeger på billedet.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rektor redder tegning fra sin skoletid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rektor redder tegning fra sin skoletid
Roskilde - 19. december 2019 kl. 16:33
Af Lars Ahn Pedersen

Hver gang Roskilde Katedralskoles rektor Claus Niller har været på Gråbrødre Skole i Grønnegade i Roskilde, har han altid lige skullet tjekke et bestemt sted. Som barn gik han nemlig på skolen, og i 2. klasse var han en af de elever, der blev udvalgt til at farvelægge en glasrude på en låge til en skunk i billedkunstlokalet.

arrow Læs også: Nedlagt skole kan få ekstra fløj og to rækkehuse

- Min formningslærer hed Stoltze-Møller, og hun udvalgte min tegning og min klassekammerat Peters tegning til glasdøren. Jeg bilder mig selvfølgelig ind, at det var fordi, vores var de bedste, siger Claus Niller med et grin.

Året var 1961, og det var dengang, fodboldlandskampene mod arvefjenden Sverige var det helt store, så Claus Niller tegnede et fodboldmål, et dansk og et svensk flag og en måltavle, der viste stillingen 5-4 til Danmark.

- Jeg havde bare ikke lige tænkt over, at tallene ville være spejlvendte, når man så dem fra den anden side, siger han.

Da Claus Niller hørte, at byrådet har besluttet, at Gråbrødre Skole skal sælges og omdannes til boliger, tænkte han straks på glasruden, der har været i billedkunstlokalet lige siden 1961.

- Jeg tænkte, at det var sidste chance for at få fat i den, så jeg skrev til kommunen og spurgte, om jeg kunne få den. De svarede, at jeg kunne komme forbi og hente den, fortæller han.

Claus Niller havde regnet med, at han blot skulle have ruden med sin egen tegning, så han blev lidt overrasket, da han fik udleveret hele lågen, der ikke er en helt let sag.

- Jeg var nødt til at bære den hjem, og jeg var helt færdig bagefter, siger han.

arrow Borgerlige åbner dør på klem for nedrivning af skole
19. december 2019 kl. 12:56 Opdateret: kl. 12:56
arrow Skolebygning skal bevares og udbygges
04. december 2019 kl. 14:24 Opdateret: kl. 13:37
arrow Gammel skole bliver til boliger - og får en tredje længe
04. december 2019 kl. 11:11 Opdateret: kl. 12:16
Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk