27. oktober 2020
Claus Niller Nielsen kan blive helt høj ved tanken om translokationen, og den udvikling, eleverne når at være igennem, i de år, de er på Roskilde Katedralskole. Foto: Jens Wollesen
Claus Niller Nielsen kan blive helt høj ved tanken om translokationen, og den udvikling, eleverne når at være igennem, i de år, de er på Roskilde Katedralskole. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rektor: Nutidens unge er bedre end deres rygte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rektor: Nutidens unge er bedre end deres rygte
Roskilde - 29. oktober 2019 kl. 19:22
Af Lars Ahn Pedersen

Roskilde Katedralskoles rektor Claus Niller Nielsen hører ikke til dem, der synger med på sangen om, at det står galt til med de unge.

arrow Læs også: Rektor redder tegning fra sin skoletid

- Jeg ved godt, at det ikke er alle, som er enige med mig, men når jeg ser på mig selv som student i 1973, og på dem, der bliver studenter i dag, så er de unge væsentligt mere modne, end jeg var, siger han.

Katedralskolens rektor mærker det især, når han er ude at rejse i udlandet med de unge og ser dem sammen med deres jævnaldrende i andre lande.

- Jeg er virkelig benovet over, hvor gode de er til at begå sig, siger Claus Niller Nielsen, som den 1. november har 25-års jubilæum som rektor, fordelt på fem år på VUC Roskilde og 20 år på Katedralskolen.

Til gengæld kan Claus Niller godt synge med på, at de unge er under et for stort pres i dag.

- Jeg bliver bekymret, når jeg ser, hvor bekymret nogle unge er over verdens tilstand. Det er ikke sundt. De unge bliver forvirrede, fordi der er så meget, de skal tage stilling til, og kravet om at blive hurtigt færdig med deres uddannelse er vokset voldsomt, siger han.

I sine 20 år som rektor på Roskilde Katedralskole har det bærende været for Claus Niller at se den udvikling, der sker med eleverne, når de træder ind på gymnasiet den første dag som store børn, til de tre år senere sidder til translokationen som unge voksne.

- Jeg får stadig gåsehud af at tænke på det. Det giver så meget mening for mig, og når jeg en kold og våd novembermorgen sætter mig op på cyklen for at tage på arbejde, så er det translokationen, jeg tænker på. Det giver mig rigtig meget energi, og det bliver svært for mig at holde op, siger han.

arrow Rektoren der ikke kan lade være med at blande sig
29. oktober 2019 kl. 18:17 Opdateret: kl. 11:41
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk