25. januar 2021
Henrik Peter Reisby er stolt og glad over at have fået jobbet som ny bychef for handelen i Roskilde.
gallery icon

Se billedserie

Henrik Peter Reisby er stolt og glad over at have fået jobbet som ny bychef for handelen i Roskilde.
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Reisby glad for at blive: Handelens nye bychef

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Reisby glad for at blive: Handelens nye bychef
Roskilde - 07. december 2020 kl. 06:00
Af Torben Kristensen

- Jeg er glad for at have fået jobbet som ny bychef for handelen i Roskilde. For mig er det en drøm at skulle arbejde med så vigtig en opgave for min fødeby og i den branche, hvor min familie har været i flere generationer.

Sådan siger den 49-årige Henrik Peter Reisby Nielsen, der netop af Roskilde Handel er ansat som ny 'city manager', hvilket bedst kan oversættes til normalt dansk som 'bychef for handelen'.

Pengene til jobbet er bevilget af Roskilde Byråd, der ønsker en stærkere indsats for at sikre handelslivet, som er byens største private erhverv. Det skaber tusinder af job og betydelige indtægter, der er med til at betale for den lokale velfærd i kommunen. Reisby er ansat gennem foreningen Roskilde Handel, hvis bestyrelse har valgt ham.

Opflasket med handel

- Mine venner kalder mig 'HP' - ligesom min far H.P. Nielsen, fortæller den nye bychef, der selv er flasket op i Roskildes detailhandel som fjerde generation i en gammel isenkram-familie.

Sammen med faderen ejede han i en periode forretningen Inspiration (nu Imerco) i Algade og kender derfor den lokale detailhandel særdeles godt.

Som 4-årig legede han på gulvet, mens H.P. Nielsen, 'Fona'-Hansen og andre lokale forretningsfolk fik startet sammenslutningen af Stjernebutikker, der gjorde Roskilde til den største handelsby på Sjælland udenfor København.

- Dengang gjaldt det om at sikre en lokal detailhandel overfor nye storcentre. Nu står vi med en ny udfordring fra en stærkt voksende net-handel, som vi også skal finde svar på for at sikre fremtiden for de fysiske forretninger i Roskilde. Pga. corona-krisen er denne udvikling gået langt stærkere end ventet, og derfor er det nu blevet livsvigtigt at klare denne udfordring, forklarer han.

Et besøg værd

Den nye bychef for handelslivet i Domkirkebyen, der både omfatter Bymidten og RO's Torv og de større omkringliggende byer såsom Jyllinge og Viby Sjælland har som målsætning, at Roskilde simpelthen skal være 'et besøg værd' for kunderne.

- Den position kan vi især opnå ved at skabe en høj service i butikkerne, og trække på Roskildes øvrige kvaliteter med en stærk uddannelses- og kultursektor.

- Når kunderne kommer i byens butikker, skal de hos personalet kunne få vejledning og oplysninger om varerne, som man ikke kan få på nettet. Det kræver også en god uddannelse af de ansatte, og her kan vi trække på både den lokale handelsskole samt en række af de andre gode uddannelser i byen.

- Jeg ved, at både RUC og en række af de andre uddannelsessteder er meget interesseret i et lokalt samarbejde, hvor deres studerende er med i projekter, som kan forbedre vores handelsliv. Det er en chance og styrke, som ligger lige for hånden, forklarer Reisby.

Muligheder med kulturen
Han fremhæver desuden de muligheder, som Roskildes store kulturliv giver for det lokale handelsliv. Det gælder bl.a. Roskilde Museum og det store bibliotek, der ligger på 'Kulturstrøget', som går parallelt med handelsstrøget på hovedgaden.

- Da jeg stadig var med i familiebutikken, havde vi ofte udstillinger fra biblioteket, hvor der foregår så mange interessante aktiviteter. Det gav en ekstra oplevelse for de besøgende begge steder, og det var på den måde til fordel for både for dem og os.

Samtidig fremhæver 'H.P' Byens Hus i det gamle røde rådhus på Stændertorvet som en yderligere aktivitet, der er med til at gøre Roskilde endnu mere spændende.

Politisk forståelse
Bychefen har bidt mærke i en stærkt voksende politisk lydhørhed i byrådet for handelens vilkår.

- For 10 år siden kunne det godt knibe med forståelsen af handelens betydning i Roskilde. Jeg husker bl.a., da man i 1990'erne spærrede for den tværgående trafik nord- syd, så bilerne ikke kunne køre over Stændertorvet. Det jagede mange kunder ud af byen og blev dyrt for butikkerne.

- Men i dag er der meget bred forståelse af, at handelslivet ikke alene kan tjene penge hjem til kommunen. Det skaber også en levende by, hvilket er en kvalitet, der trækker mange besøgende til og gør hverdagen bedre for byens egne indbyggere.

- Roskilde har i virkeligheden mange trumfer på hånden. Men vi skal bruge de stærke kort rigtigt - og spille hinanden gode.

- På den måde er det absolut realistisk at opstille et mål om, at Roskilde i de kommende år hele tiden skal være mellem landets allerbedste handelsbyer. Det kan vi godt opnå, når de mange positive kræfter i Roskilde arbejder sammen, siger den yngre 'HP'.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk