2. december 2020
For dem, som ikke bor i Roskilde, bliver det fremover sværere at komme hjem om natten, hvis Region Sjællands plan om at spare natbusserne væk vedtages i regionsrådet. Foto: Lars Kimer
For dem, som ikke bor i Roskilde, bliver det fremover sværere at komme hjem om natten, hvis Region Sjællands plan om at spare natbusserne væk vedtages i regionsrådet. Foto: Lars Kimer
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Regionen om natbus-lukninger: Det er statens skyld

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regionen om natbus-lukninger: Det er statens skyld
Roskilde - 10. oktober 2018 kl. 19:10
Af Lars Ahn og Lars Kimer

Der bliver fremover en del flere bilister i Roskildes natteliv, hvis et forslag om at sløjfe natbusserne i Region Sjælland vedtages. Der bliver nemlig en del flere gæster i nattelivet, som skal finde andre veje at komme hjem på, hvis linjerne 91N, 93N og 98N sløjfes, som det p.t. ser ud til.

arrow Læs også: Natbusser spares væk: Det er jo helt skævt

Vedtages det at lukke ruterne, så sker det fra næste sommer.

Spareplanen skal endelig vedtages af regionsrådet mandag den 5. november. Besparelserne skyldes ifølge regionen, at regeringen i en aftale med Dansk Folkeparti tidligere i år fratog erhvervsfremme-opgaverne fra landets regioner. Det betød, at Region Sjælland mistede 112 millioner kroner - cirka 19 procent - på næste års budget på i alt 590 millioner kroner til regional udvikling.

Det er i det budget, at pengene til kollektiv trafik stammer fra, da det faktisk kun var omkring 71 ud af de 112 millioner, der blev fjernet, der gik til erhvervsfremme- og turisme. Resten af pengene blev blandt andet brugt på regional udvikling, herunder transport.

arrow Byer kæmper for natbus - nu samler de underskrifter
15. oktober 2018 kl. 12:18 Opdateret: kl. 13:24
arrow Gimle-leder om natbusser: Katastrofe hvis de forsvinder
11. oktober 2018 kl. 18:55 Opdateret: kl. 14:15
arrow Natbussen lukker: Så tidligt skal du hjem med andre busser
11. oktober 2018 kl. 07:02 Opdateret: kl. 13:45
Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk