13. december 2017
Bo Nielsen reddede sidste efterår en ung kvindes liv på Viby Sjælland Station. Han er nu selv død af den agressive modermærkekræft, som han led af. Her ses han sammen med sin papsøn Tobias Rasmussen.
gallery icon

Se billedserie

Bo Nielsen reddede sidste efterår en ung kvindes liv på Viby Sjælland Station. Han er nu selv død af den agressive modermærkekræft, som han led af. Her ses han sammen med sin papsøn Tobias Rasmussen.
Foto: Sanne Nielsen/privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Reddede ung kvindes liv - nu er han selv død

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Reddede ung kvindes liv - nu er han selv død
Opdateret 28. februar 2016 kl. 21:32
Roskilde - 26. februar 2016 kl. 10:10
Af Louise Gregersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Bo Nielsen fra Viby Sjælland, der i oktober sidste blev kåret som Årets Førstehjælper af Hjerteforeningen, er død 52 år gammel.

arrow Læs også: Betjent reddede liv - er selv dødelig syg

Det fortæller hans kone, Sanne Nielsen, til Dagbladet Roskilde.

Bo Nielsen måtte give fortabt overfor den agressive modermærkekræft, han led af. Men han gav ikke så nemt op, da en unge kvinde faldt om i regionaltoget kort før Viby Station sidste efterår. Med hjælp fra sin papsøn og en hjertestarter, fik han liv i den unge kvinde igen. Kvinden overlevede.

Bo Nielsen var uddannet politimand og havde i mange år undervist i førstehjælp. Derfor faldt det ham naturligt at hjælpe, da han så den unge kvinde falde om. Efterfølgende var Bo Nielsen meget bevæget over, at have reddet den unge kvindes liv.

- Det er følelsesmæssigt en mærkelig situation. Altså det er en dejlig fornemmelse, fordi min situation kan vi ikke lave om på. Jeg har ikke så længe tilbage. Det er noget rigtig lort. Men i mandags lavede vi om på hendes situation. Havde vi ikke været der, så var hun død, sagde Bo Nielsen til Dagbladet Roskilde nogle dage efter hændelsen.

En mening med det

Sanne Nielsen fortæller, at Bo Nielsen sov ind på den bedst tænkelige måde på hospice den 13. januar. Redningen af den unge kvindes liv har haft en stor betydning for Sanne og Bo Nielsen.

- Det er stadig som om der var en mening med den redning. Sådan følte Bo det også, fortæller Sanne Nielsen.

Bo Nielsen blev kåret som Årets Førstehjælper af Hjerteforeningen under særlige omstændigheder sidste efterår, fordi han kun havde få måneder tilbage at leve i.

Mandag den 29. februar afholder Hjerteforeningen deres årlige hyldest af nominerede til Årets Hjerteredder. Her vil Bo Nielsens papsøn, Tobias Rasmussen, modtage en hyldest både for sin egen men også for sin fars indsats. Tobias hjalp med genoplivningen af den unge kvinde ved blandt andet at hente en hjertestarter i nærheden.

- Tobias har med stolthed og for at vise Bo ære sagt ja til at tage imod indstillingen. Så det bliver en stor dag med hjerteforeningen på mandag. En dag der nok også bliver hård. Men stadig med smil i hjertet, siger Sanne Nielsen.

Årets Hjerteredder kåres ved tv-showet »Hjertegalla« søndag den 20. marts.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk