19. november 2017
Museumsinspektør Rasmus Rosenørn fortæller om livet på teenageværelset i 1970?erne i forbindelse med forpremieren på sidste afsnit af Historien om Danmark. Foto: Peter Andersen
gallery icon

Se billedserie

Museumsinspektør Rasmus Rosenørn fortæller om livet på teenageværelset i 1970?erne i forbindelse med forpremieren på sidste afsnit af Historien om Danmark. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ragnarocks gæster kom tæt på historien om Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ragnarocks gæster kom tæt på historien om Danmark
Roskilde - 20. oktober 2017 kl. 13:49
Af Britt Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der var dømt masser af nostalgi for flere generationer, da Ragnarock torsdag eftermiddag havde forpremiere på sidste afsnit af DR's »Historien om Danmark«.

Ragnarocks gæster kunne gå rundt til flere små udstillinger i foyeren, hvor 50'erne, 60'erne, 70'erne og 80'erne var repræsenteret.

Der var da også flere generationer til stede, som blandt andet hørte museumsinspektør Rasmus Rosenørn fortælle om livet i 70'ernes ungdomsværelse.

- I stor stil så var huset tomt, når teenageren kom hjem fra skole, fortalte Rasmus Rosenørn og forklarede, at mødrene nu var kommet på arbejdsmarkedet.

Det betød også, at familierne havde råd til huse, hvor teenageren fik sit eget værelse. Det kunne den unge så indrette, som vedkommende havde lyst til.

- I 1970'erne kunne man være ung på flere måder. Man kunne være flipper, rocker eller discer, sagde Rasmus Rosenørn, som lavede sit korte foredrag i et hjørne, hvor der var indrettet et ungdomsværelse anno 1970'erne.

Gæsterne på Ragnarock kunne også se et modeshow fra 1950'erne eller deltage i en skriveworkshop, hvor man kunne prøve kræfter med at skrive en støttesang til melodien af »Afrika«-sangen, samt naturligvis se sidste afsnit af »Historien om Danmark«.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk