17. november 2019
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Psykisk sårbare lod sig ikke narre af falsk politi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Psykisk sårbare lod sig ikke narre af falsk politi
Opdateret 10. juli 2019 kl. 12:10
Roskilde - 10. juli 2019 kl. 11:44
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En ihærdig svindler troede formentlig selv, at han var rigtig udspekuleret, da han gentagne gange i løbet af søndagen udgav sig for at være politimand i forsøget på at narre psykisk sårbare til at udlevere deres hævekort og nem-id for at kunne pumpe dem for penge.

Hans ofre lod sig dog ikke narre så let, som han gik og troede. Ikke en eneste af beboerne i et opgangsfællesskab i Roskilde hoppede på limpinden, da svindleren ringede under dække af at være fra Midt - og Vestsjællands Politi for at få dem til at aflevere deres hævekort og nem-id i en bestemt postkasse.

I stedet for at være så lette at manipulere, som gerningsmanden gik ud fra at psykisk sårbare måtte være, kontaktede de deres vejleder, så sagen endte hos det rigtige politi.

Midt- og Vestsjællands Politi roser beboerne for deres sunde skepsis. Det er dog stadig ikke alle, der lurer den slags tricks, og politiet gentager i forbindelse med sagen deres opfordring til ikke at udlevere persnfølsomme oplysninger på den måde, da politiet eksempelvis aldrig ville ringe til borgere og bede dem aflevere deres kort i en eller anden postkasse.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk