27. januar 2021
Udvalgsformand Bent Jørgensen glæder sig over, at tingene går i den rigtige retning på voksenserviceområdet. Foto: Jørgen C. Jørgensen
Udvalgsformand Bent Jørgensen glæder sig over, at tingene går i den rigtige retning på voksenserviceområdet. Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Presset område får stort lån på vej mod bedre tider

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Presset område får stort lån på vej mod bedre tider
Roskilde - 27. november 2020 kl. 15:17
Af Steen Østbjerg

En ansøgning om tillægsbevilling på 44,5 millioner kroner som følge af et tilsvarende stort merforbrug er, hvad beskæftigelses- og socialudvalget sender til byrådet i næste måned.

arrow Læs også: Sparegrønthøster kører også over presset specialområde

Det er et beløb, der kan give mangen en politiker koldsved, men heldigvis er der ikke tale om »nye« penge, som byrådet skal ud at finde.

At voksenserviceområdet har været underbudgetteret, har byrådet nemlig vidst i nogle år, og det har blandt andet resulteret i, at området har fået tilført flere penge.

Genopretningen sker imidlertid ikke ved et fingerknips, men forløber over flere år, og derfor er ansøgningen om tillægsbevilling overvejende af teknisk karakter. Den følger de beslutninger, de er blevet truffet tidligere, hvor ansøgningen også blev varslet.

Nu kommer den med beløb, der er blevet kvalificeret med tiden. Det betyder, at den samlede ansøgning er små fem millioner kroner større end de beløb, der blev forventet tidligere på året.

Udvalgets formand, Bent Jørgensen (V), peger på, at stort set hele beløbet efter planen bliver tilbagebetalt til kommunekassen de kommende år. Han ser derfor tillægsbevillingen som en slags lån, og han er optimistisk med hensyn til, at der kommer balance i økonomien.

- Selvfølgelig er der et efterslæb, der gør, at området vil være presset i 2021 og formentlig også i 2022, men vi tror på, at de initiativer, der er taget, begynder at virke og får den økonomiske effekt, vi har brug for. Men jeg tør ikke love, at alt går i nul i 2021, siger Bent Jørgensen.

Til januar skal udvalget behandle en flerårig handleplan for, hvordan underskuddet skal indhentes.

Ifølge Bent Jørgensen indeholder den blandt andet bud på, hvordan kommunen bliver i stand til at udnytte egne pladser bedre, om genforhandling af priser på pladser, som kommunen visiterer egne borgere til i andre kommuner, og om overordnet at se på, hvordan omkostningskrævende tilbud måske kan erstattes af andre, som stadig opfylder behovene, men som er billigere.

Desuden ønsker Bent Jørgensen, at byrådet vil være med til at indføre et politisk besluttet serviceniveau, som kan holdes op imod økonomien og dermed fungere som et værktøj, der gør det lettere at styre udgifterne på området.

Aftalepartier holder fast i, at biler skal kunne konfiskeres ved farlig kørsel - uanset om føreren ejer bilen. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk