4. juni 2020
56-årige Elsebeth Garde Kjær har været præst i Svogerslev i 25 år. Sognegården har været der lige så længe, så de kan lade sig fejre sammen. Foto: Peter Andersen
gallery icon

Se billedserie

56-årige Elsebeth Garde Kjær har været præst i Svogerslev i 25 år. Sognegården har været der lige så længe, så de kan lade sig fejre sammen. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Præsten og sognegården kan fejre sølvbryllup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Præsten og sognegården kan fejre sølvbryllup
Roskilde - 16. august 2019 kl. 18:39
Af Kristian Jørgensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er gang i fejringerne i Svogerslev Kirke i disse dage. Fredag blev sognepræst Elsebeth Garde Kjærs 25 års jubilæum fejret i sognegården, men selve sognegården runder sådan set også 25 år, så det bliver også markeret ved en friluftsgudstjeneste søndag.

arrow Læs også: Svingom på dansegulvet er blevet til 70 års ægteskab

De forgange 25 år med Elsebeth Garde Kjær som præst er en tid, hvor kirken har udviklet sig med flere aktiviteter med sognegården som ramme og hende som primus motor. Førhen var der ikke så meget liv omkring kirken, men byen var fra starten modtagelig.

- Det var lidt et år nul, for selvfølgelig har der været noget før, men der var en ny begyndelse der. Det har været et positivt sted at være, for folk har bakket op, når jeg er kommet med forskellige ideer, siger Elsebeth Garde Kjær.

Hun har været med til at gøre Svogerslev Kirke til en integreret del af byens kulturliv.

- Jeg har da i hvert fald været den, der sparkede til, at nu skulle vi lave sankthans sammen med fodboldforeningen, og når der har været kulturnat i byen, skulle vi også være med, og så har vi fået en tradition med grundlovsmøder. Andre har også sagt, at skulle vi ikke gøre sådan og sådan, og jeg har så mange gange holdt temadage om, hvad vi nu skal gøre, siger præsten, der altid selv har spillet meget musik og derfor har været et godt match med Svogerslev, som er en musikby.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde.

arrow Ny præst blev først døbt som 20-årig
26. maj 2018 kl. 07:58 Opdateret: kl. 16:49
arrow Så fik Svogerslev en ny præst
02. maj 2018 kl. 15:06 Opdateret: kl. 12:40
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk