18. august 2019
Jakob Vagner har været præst i Baptistkirken i Roskilde i snart halvandet år. Han trives med jobbet, som først og fremmest handler om mennesker. Foto: Kenn Thomsen
Jakob Vagner har været præst i Baptistkirken i Roskilde i snart halvandet år. Han trives med jobbet, som først og fremmest handler om mennesker. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Præst: Hvem når ud til dem, som kommunen ikke kan hjælpe?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Præst: Hvem når ud til dem, som kommunen ikke kan hjælpe?
Roskilde - 08. januar 2019 kl. 17:16
Af Britt Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Roskilde Baptistkirke vil gerne nå ud til flere og prøver at hjælpe dem, som føler sig opgivet af samfundet.

arrow Læs også: Pengemangel tvinger julehjælpere til at gå nye veje

- Jeg talte på et tidspunkt med én fra kommunen, som fortalte, at de regner med, at der er 1000 borgere, som ingen når. Som kommunen ikke kan få ud af døren. Vi bør som kirke spørge os, hvad vi kan gøre for dem? siger Jakob Vagner, som er den ene af kirkens to præster i Roskilde.

Baptistkirken har frivillige, som er besøgsvenner. De tager eksempelvis socialt udsatte med på Kafé Klaus eller eksempelvis biblioteket.

- Hvis kirken kan blive en udvidet familie, er det godt. Vi møder nogle vilde skæbner, men med mange af dem er det sådan, at hvis de kommer ind i det rigtige miljø, så har de ressourcer, siger Jakob Vagner og forklarer, at på den måde bliver nogle af dem, som tidligere har fået hjælp, selv frivillige på en eller anden måde.

Det er ikke et mål, at dem, som bliver hjulpet, bliver en del af menigheden. Men Jakob Vagner oplever, at nogen griber troen.

- Pludselig falder femøren. De ser godheden og skønheden i det kristne budskab og forstår, at nogen holder af dem, siger han.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i DAGBLADET Roskilde tirsdag 8. januar. Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk