19. maj 2021
Arealet nord for Holbækvej grænser op til Svogerslev. I baggrunden anes blandt andet Svogerslev Idrætspark. Foto: Lars Ahn Pedersen
Arealet nord for Holbækvej grænser op til Svogerslev. I baggrunden anes blandt andet Svogerslev Idrætspark. Foto: Lars Ahn Pedersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politisk undren over jorddeponi: DN siger »I kan intet gøre«

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politisk undren over jorddeponi: DN siger »I kan intet gøre«
Opdateret 12. april 2021 kl. 13:19
Roskilde - 11. januar 2021 kl. 12:23
Af Lars Kimer

Der bliver i første omgang lyttet og siden rystet på hovedet, da DAGBLADET spørger til jorddeponi-projektet mellem Svogerslev og Hyrdehøj, da avisen ringer til to af de politikere, som også er beboere i Svogerslev.

arrow Læs også: Politikere overvejer et »nej«: Vil ikke have kæmpe jorddeponi
V: Stærkt overraskende

- Det har ikke været politisk behandlet, og det er stærkt overraskende. Hvad pokker skal der køres jord til der, det lyder helt forkert, siger Bent Jørgensen (V) og fortsætter:

- Det er et område, vi vil fastholde som en grøn kile. Jeg har virkelig svært ved ikke at se, at projektet vil give gener, mens det står på, og vi kan så diskutere, om det er sådan, vi vil ændre området, siger Bent Jørgensen, som vil spørge ind til sagen hos forvaltningen.

DF: Det giver ikke mening

Merete Dea Larsen (DF) ligger ikke langt fra sin politiske kollega.

- Det giver slet ikke mening at hæve niveauet og så med op til halvanden meter. Hvorfor skal vi være lager for jord fra andre kommuner? Det virker helt tosset. Det ville være noget andet, hvis vi som kommune kunne se en idé i hæve et areal, men her er vi bare »offer« for privates interesser. Spørgsmålet er, hvad vi kan gøre ved det? siger hun.

S: Det konkrete projekt er ikke en god ide

Karim Arfaoui (S) formand for klima- og miljøudvalget er heller ikke udpræget begejstret for ideen om et stort jorddeponiprojekt.

- Vi har meget fokus på terrænreguleringer, for nogle gange skæmmer de faktisk landskabet. Jeg synes ikke, det konkrete projekt er en god ide siger han.

Men igen er spørgsmålet, om kommunen kan gøre andet end at sige ja, hvis lovgivningen er overholdt.

- Det har jeg bedt forvaltningen om at undersøge. Jeg vil vide, hvor langt vi kan gå for at undgå det her, siger han.

Naturfredningsforeningen: Lovgivningen giver ingen muligheder

I Danmarks Naturfredningsforening har formand for Roskile-afdelingen Bjørn Petersen ikke de store forventninger til, at kommunen kan gøre andet end at sætte et stempel på papiret.

- Det her er et eksempel på et område, hvor lovgivningen nærmest er fraværende. Hvis argumentet er, at det forbedrer dyrkningsforholdene, så er der ikke mange muligheder, så må vi alle klappe i, og det er jo ikke seriøs lovgivning. Tidligere kunne kommunerne henvise til, at det ville ødelægge landskabet, men en dom fra Jylland fra for nogle år tilbage satte en stopper for det. Vi ser to store problemer i sådan noget som det her. Det ødelægger vores våde områder, lavtliggende landsbrugsarealer kunne jo netop være vejen til mere natur. Nu hæves de, og det vil ændre i større eller mindre grad på æstetikken i landskabet, så vi ikke længere kan se, hvordan vores jord naturligt er skabt, siger Bjørn Petersen.

arrow 67.500 kubikmeter: Sag om jord-deponi udskudt en måned
12. marts 2021 kl. 15:36 Opdateret: kl. 12:09
arrow Jord-deponi: Trafikanter skal dele væsentlig vej med 2200 lastbiler
11. januar 2021 kl. 12:21 Opdateret: kl. 13:19
Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk