25. november 2017
Politikerne i plan- og teknikudvalget håber, at de med deres seneste beslutning har fået lukket sagen om dette byggeri i Strandgade, hvor der er almindelig enighed om, at noget er gået helt galt. Foto: Steen Østbjerg
Politikerne i plan- og teknikudvalget håber, at de med deres seneste beslutning har fået lukket sagen om dette byggeri i Strandgade, hvor der er almindelig enighed om, at noget er gået helt galt. Foto: Steen Østbjerg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politikere giver dispensation: - Der er ikke tale om tilgivelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikere giver dispensation: - Der er ikke tale om tilgivelse
Roskilde - 13. september 2017 kl. 18:56
Af Lars Kimer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En byggeprocent på cirka 60. Det er der, medlemmer af plan- og teknikudvalget har landet en sag fra Strandgade i Roskilde, hvor en beboer har bygget om i en grad, at naboen har klaget over ombygningen.

arrow Læs også: Kontroversiel sag skal starte forfra efter fejl

Roskilde Kommune var ikke til sinds at lytte til naboklagen, og sagen endte i Statsforvaltningen, hvor klageren fik medhold.

Nu vil politikerne have sagen lukket en gang for alle, og nu er der givet en noget unik tilladelse.

- Vi har givet tilladelse til en bebyggelsesprocent på omkring 60. Nu skal den her sag lukkes, og det er nødvendigt at give dispensationer for at gøre det. Der er ikke tale om tilgivelse frem for tilladelse. Sagen er unik, og vi tror ikke på, at den vil danne præcedens, siger plan- og teknikudvalgets formand Torben Jørgensen (S).

- Noget er gået helt galt i den her sag. Det er den mest absurde sag, jeg har været med til i min tid i udvalget. Jeg tør ikke kommentere på, om forvaltningen har lovet den nye ejer for meget i forbindelse med købet. Men jeg synes, sagen her er endt tilfredsstillende, siger Jonas Paludan (EL).

Karsten Lorentzen (DF) mener, sagen har haft et ufint forløb.

- Det har været et ufint forløb, og noget er gået helt galt. Jeg er meget stor fortaler for, at alle parter har en fast bebyggelsesprocent at forholde sig til. Jeg frygter meget, at det her danner præcedens, men vi er blevet fortalt, at sagen her er så unik, at det ikke kommer til at ske. I mine øjne er forvaltningen gået for langt i, hvad de har stillet den nye køber i udsigt, siger Karsten Lorentzen.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk