30. oktober 2020
Politiet var talstærkt til stede i Stougården mandag aften. Foto: Presse-fotos.dk
gallery icon

Se billedserie

Politiet var talstærkt til stede i Stougården mandag aften. Foto: Presse-fotos.dk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politiindsats ved drabssted havde intet med drabssag at gøre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiindsats ved drabssted havde intet med drabssag at gøre
Roskilde - 29. september 2020 kl. 08:44
Af Steen Østbjerg

For beboerne i Stougården i Gundsømagle står det stadig i frisk erindring, hvordan politiet torsdag aften i forrige uge afspærrede hele området i forbindelse med drabet på 31-årige Jonas Drewsen.

arrow Læs også: Politiet rykkede massivt ud til boligområde

I aftes - 11 dage senere - skete det igen: Afspærringsbånd i store dele af bebyggelsen, bevæbnede betjente, der sørgede for, at ingen bevægede sig for langt i bestemte retninger, og beboere, der samledes udenfor, ikke kun for at følge situationen, men også fordi afspærringerne ganske enkelt forhindrede nogle af dem i at komme hjem.

I modsætning til tidligere på måneden var der dog ikke blevet begået drab, og heller ingen personer, der led overlast. Det var det, hele indsatsen gik ud på, fortæller Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi.

- Vi fik en anmeldelse ved 19-tiden, der gik ud på, at nogen ville gøre skade på sig selv. Den slags anmeldelser får vi fra tid til anden, og så rykker vi naturligvis ud - og det gør vi med en del mandskab og køretøjer, fordi vi ikke ved, hvad der venter os på stedet. Og når man som beboer ser områder blive spærret af, og mange politibiler og betjente med våben, kan det godt virke lidt voldsomt, siger Martin Bjerregaard.

I den slags situationer er dialog og diplomati ikke sjældent det vigtigste redskab i politiets værktøjskasse, og det blev også taget i brug i aftes over for beboeren i Stouvænget. Det virkede efter hensigten, så indsatsen blev kronet med held, men det tog tid. Først fire timer senere kom den pågældende ud af sin bolig og blev bragt til behandling på sygehuset.

- Med hele drabssagen i mente kan jeg sagtens forstå, at et stort politiopbud får folk til at tænke sit, men de to ting har intet med hinanden at gøre. Det var et rent tilfælde, at det var i samme kvarter, hvor der lige er blevet begået et drab, siger Martin Bjerregaard.

I drabssagen sidder tre personer varetægtsfængslet, og selv om sagen stadig efterforskes, har politiet tidligere gjort det klart, at man regner med have fundet frem til alle implicerede i sagen.

arrow Teenagere sigtet for knivdrab
24. september 2020 kl. 13:44 Opdateret: kl. 13:44
arrow Fængslet for drabet på Jonas: Tidligere dømt for rambuktyveri
21. september 2020 kl. 15:42 Opdateret: kl. 14:41
arrow Ven til knivdræbte: Jonas var optimist og havde mange venner
18. september 2020 kl. 16:29 Opdateret: kl. 17:26
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk