9. juli 2020
Pee-fence er en af de virksomheder, der begyndte som et DTU-projekt blandt fem studerende. I år er de vokset ud af DTU og står på egne ben med en to-årig aftale med Roskilde Festival.
Pee-fence er en af de virksomheder, der begyndte som et DTU-projekt blandt fem studerende. I år er de vokset ud af DTU og står på egne ben med en to-årig aftale med Roskilde Festival.
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Pee-fence holder hegnet tørt på Roskilde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pee-fence holder hegnet tørt på Roskilde
Opdateret 02. juli 2015 kl. 16:24
Roskilde - 02. juli 2015 kl. 12:55
Af Lars Kimer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er ikke bare for sjov, når DTU tager deres studerende med på Roskilde Festival.

Nogle af de på papiret tossede projekter ender faktisk med at blive til produkter, som de studerende kan lave virksomheder ud af.

arrow Læs også: Pissoir og klapbord dyster om designpris

Den meste kendte på festivalen er formentlig Volt, hvor det handler om at have et ekstra batteri til at kunne lade mobilen op. Du lejer batteriet og kan bytte til nyt, når som helst batteriet er tomt.

Sidste år testede fem gutter et let transporterbart pissoir, pee-fence, og nu er pee-fence tilbage på Roskilde. Bare i en længere udgave. Blandt andet hænger de let genkendelige pissoirs i hele hegnet ud mod Darupvej på camping West.

194 pissoirs har festivalen indkøbt. Pladerne kommer i flad tilstand, og med et let buk med hånden er det formet som et pissoir.

Herefter åbnes det i forvejen skårne hul i den ene ende. Der sættes et afløb på, og voila, så er der pissoir og mindre urinsump i hegnet.

- Vi har brugt megen tid på at forbedre sidste års prototype. Roskilde Festival har hjulpet os økonomisk med at få produceret 200 af dem, og så har vi lavet en lejeaftale med dem, som løber over to år, forklarer en af folkene bag opfindelsen, Jonathan Rasmussen.

Det er første gang produktet er ude i større skala.

- Det er virkelig fantastisk at se det ske. Rige bliver vi ikke lige med det samme, men der er virkelig noget tilfredsstillende i at se det, man troede på, fungere i virkeligheden, siger Jonathan Rasmussen.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde.

arrow Dobbelt så mange pee-fences på Roskilde i år
25. juni 2016 kl. 11:21 Opdateret: kl. 07:16
arrow Møbelfirma fik rejst 150.000 kr. på fem dage
21. maj 2015 kl. 16:11 Opdateret: kl. 08:02
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk