5. august 2021
Festivalen og Dyrskuepladsen skal forbindes med Musicon-kvarteret gennem den kommende bro med gang-sti over Holbæk-motorvejen.
Festivalen og Dyrskuepladsen skal forbindes med Musicon-kvarteret gennem den kommende bro med gang-sti over Holbæk-motorvejen.
Foto: Jan Partoft
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Panik i byrådet: Bro sejlede rundt - i strid med lokalplan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Panik i byrådet: Bro sejlede rundt - i strid med lokalplan
Opdateret 16. juni 2021 kl. 23:02
Roskilde - 16. juni 2021 kl. 22:41
Af Torben Kristensen

Da Roskilde Byråd ved sit møde onsdag aften nåede til sidste punkt omkring en ny Festival-bro henover motorvejen fra Musicon til Dyrskuepladsen, skabte sagen nærmest panik, fordi forslaget var alt for dårligt forberedt, så det kom til at sejle rundt.

Ifølge oplægget skulle byrådet bevilge små 40 mio. kroner over to år for at få bygget denne nye sti-bro, der forlænger den nuværende Musicon-sti helt til sydsiden af motorvejen, nær den gamle Kamstrupsti.

Men forarbejdet i Teknisk Forvaltning var tilsyneladende helt utilstrækkeligt, idet en sådan bro viste sig at være i modstrid med den gældende lokalplan, som her giver plads til en motorcykelklub og en forening med amerikanerbiler. Det havde Venstres leder Jette Tjørnelund fundet frem til.

Normalt ville en så oplagt fejl betyde, at forslaget skulle gå helt om, så sagen startede forfra med en ny behandling i udvalget.

Men nu valgte borgmester Tomas Breddam (S) og et flertal, der også omfattede Konservative, SF, Enhedslisten og Radikale at køre videre, fordi dette projekt er en del af budget-forliget helt tilbage fra 2019. Nu skal det så med i de nye budget-forhandlinger efter sommerferien, og der skal også skal en ny lokalplan.

Mindretallet i byrådet protesterede imod denne fremgangsmåde og udvandrede endda på et tidspunkt fra salen, under den temmelig tumultagtige sag.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk