16. januar 2021
Borgmester Joy Mogesen (S) glæder sig over, at de fleste partier kan være med til tre ud af fire budgetpakker - og over, at der nu er god tid til høringsfasen inden byrådets førstebehandling af budgettet efter sommerferien. Foto: Kenn Thomsen
Borgmester Joy Mogesen (S) glæder sig over, at de fleste partier kan være med til tre ud af fire budgetpakker - og over, at der nu er god tid til høringsfasen inden byrådets førstebehandling af budgettet efter sommerferien. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Pakkeleg: S og R i budget-parløb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pakkeleg: S og R i budget-parløb
Roskilde - 13. juni 2019 kl. 16:04
Af Steen Østbjerg

Socialdemoraternes absolutte flertal har betydet, at kommunens 2020-budget allerede er klar til førstebehandling.

arrow Læs også: Joy Mogensen klar til at tage tæsk for besparelser

Budgetudkastet består af fire dele, fire pakker, som Socialdemokratiet er i stand til at stemme igennem udelukkende ved hjælp af med egne stemmer - men det slipper partiet for, eftersom Radikale Venstre støtter vedtagelsen af samtlige fire pakker, som tilsammen giver den forbedring på 125 millioner kroner, der er nødvendig for at bringe budgettet i balance, ikke blot i 2020, men også i årene derefter.

Én pakke, som bringer forbedringer på 57 millioner kroner, får som udgangspunkt støtte fra samtlige partier, en anden på 25 millioner kroner har bred opbakning, dog ikke fra Enhedslisten.

Den indeholder blandt andet en rammebesparelse på administrationen, en barbering af udviklingspuljen og andre ting, der ikke er spiselige for EL.

Pakke 3 kan S gennemføre med R og SF og er rettet imod institutionerne, hvor der bl.a. bliver skruet op for forældrebetalingen og indført to lukkedage i både dagtilbud, sfo og klub.

Og pakke 4 er en blandet landhandel, hvor S og R sammen med V, K og DF kan gennemføre nednormeringer på integrationsområdet, afskaffe frivillighedskoordinatorer på kultur- og socialområdet, eventuelt lukke Vor Frue Skole helt og meget andet.

Tilsammen giver pakke 3 og 4 henholdsvis 15 og 30 millioner kroner, og samlet set bringer budgetforbedringerne på 126 millioner kroner lige akkurat budgettet op, hvor næsen er oven vande.

- Vi er ikke enige om alt, der er i pakkerne, men når vi nu vender tilbage til normalen, hvor der som minimum skal være balance, er det vigtigt, at der bliver bedre tid til at forholde sig til de forslag, der ligger, så alle også får mulighed for at påvirke beslutningerne. Nu kan vi lave en meget grundigere høring, siger borgmester Joy Mogensen (S).

Læs mere i DAGBLADET Roskilde

arrow Ingen genveje til budget i balance
23. januar 2019 kl. 14:45 Opdateret: kl. 14:45
arrow Underskud i '19 - og i '20 og '21 og '22
30. august 2018 kl. 17:38 Opdateret: kl. 14:00
I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk