29. juli 2021
Foto: Jan Partoft
Foto: Jan Partoft
Foto: Jan Partoft
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: På gummihjul til Køge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På gummihjul til Køge
Roskilde - 21. juli 2021 kl. 09:59
Af Jan Partoft

Sommeren byder på endnu en omgang genvordigheder for brugerne af togforbindelserne til og fra Roskilde. Denne gang er det dog et planlagt arbejde, som Banedanmark byder på.

Fra lørdag 24. juli og til og med mandag 2. august kører der ingen tog mellem Roskilde, Køge og Næstved. Togene bliver erstattet af togbusser i perioden.

Årsagen til lukningen af strækningen er en test af det nye digitale signalsystem, der bliver indført på hele strækningen, som Lille Syd dækker. I mere end et år, har strækningen mellem Roskilde og Køge benyttet det nye system. Nu er det resten af strækningen mellem Køge og Næstved, der skal testet.

- Vi lægger nu allersidste hånd på udrulningen af det nye signalsystem mellem Køge og Næstved. Her har vi skiftet de gamle signaler, som er teknologisk forældede, ud med et nyt digitalt signalsystem, siger Thilde Restofte Pedersen, der er direktør for Signalprogrammet i Banedanmark.

- Det vil give et markant teknologisk løft, som blandt andet vil betyde flere tog til tiden, når det nye system er blevet kørt ordentligt ind. Derfor er det en god nyhed for passagererne på strækningen, at vi nu inden længe har udrullet et nyt, digitalt signalsystem.

Rejseplanen er opdateret med tiderne for togbusserne på strækningen.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk