26. marts 2019
Foto: Hans-Jørgen Johansen
gallery icon

Se billedserie

Foto: Hans-Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video og billeder: Olympisk fakkelløb brændte igennem på sankthansaften

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video og billeder: Olympisk fakkelløb brændte igennem på sankthansaften
Roskilde - 24. juni 2018 kl. 00:05
Af Lars Kimer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En halvtom Byparken fremstod lidt trist sankthansaften. Rigtig mange roskildensere valgte at skippe parken, som ellers plejer at være proppet til sidste plads. Der var intet bål at varme sig ved og det kunne i den grad ses på fremmødet.

Bevares. Der var piger med blomster i håret og hygge blandt dem som mødte op, men rigtig sankthans var det ikke. Dertil manglede der simpelthen et folkeligt element, som kunne trække den almindelige roskildenser af huse.

Folkeligt var det til gengæld da Havhingsten lagde til omkring klokken 20. I stævnen stod Judith Lyster og Michael Marcussen med en fane som symbol på deres status som olympiske fanebærere. Og den olympiske fakkel kom sejlende til byen på Havhingsten. Pladsen på havnen var proppet med mennesker, som ville se og opleve det symbolske højdepunkt, kulminationen på tre olympiske dage i Roskilde.

Her fik børn fra Roskildes sportsklubber deres livs højdepunkt. De fik lov at løbe en tur gennem Roskilde med den olympiske fakkel. Og da de omkring klokken 21 løb ned mod Byparken fra domkirken og ned gennem Byparken blev der klappet højt og længe inden de unge sportsudøvere entrerede scenen og formand for Olympisk Klub Danmark, Keld Nielsen entrerede scenen og bad publikum om at give de unge mennesker endnu en stor hånd.

Oplevelsen vil forhåbentlig lagre sig i de børn og unge mennesker, som løb, som et stort minde i deres unge liv. For dem var det en fantastisk aften. En aften man vil huske længe. En aften hvor den olympiske flamme blev tændt i dem. Men sankthans var det bare ikke, dertil manglede hyggen omkring bålet.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk