1. oktober 2020
Emil Nielsen fejrer et sejrsmål i Roskilde Idrætspark, som ser ud til at skulle skifte navn i sin ny udgave. Foto: Hans-Jørgen Johansen
Emil Nielsen fejrer et sejrsmål i Roskilde Idrætspark, som ser ud til at skulle skifte navn i sin ny udgave. Foto: Hans-Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt stadion kan også få nyt navn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt stadion kan også få nyt navn
Opdateret 16. november 2018 kl. 13:39
Roskilde - 16. november 2018 kl. 12:52
Af Steen Østbjerg

Når det ny stadion i Rådmandshaven bliver indviet, bliver det næppe under navnet Roskilde Stadion.

arrow Læs også: Nyt stadion hænger i en tynd tråd

DAGBLADET erfarer, at rettighederne til stadionnavnet er en af de ting, der indgår i forhandlingerne mellem Roskilde Kommune og FC Roskilde A/S om betingelserne for FC Roskildes brug af stadion, der blandt andet skal bruges til førsteholdets daglige træning.

Ifølge bladets oplysninger er der også lagt op til, at FC Roskilde A/S kan sælge navne på tribunerne, og at selskabet kan høvle noget af lejen ved selv at påtage sig fx vedligeholdelsen af banen eller rengøringen. Lejen kan også blive mindre, hvis FC Roskilde rykker ned.

Forhandlingsoplægget er endnu ikke politisk godkendt, og Venstres gruppeformand Jette Tjørnelund er stærkt optaget af, at aftalen bliver skruet sammen, så kommunen ikke snyder sig selv, endsige kommer til at medvirke til ulovlig kommunal støtte til en privat virksomhed.

- Vi har den holdning, at de, der skal bruge stadion kommercielt, skal betale en leje, der modsvarer de øgede driftsudgifter, der kommer til et nyt stadion. Det er den beslutning, byrådet traf i marts sidste år, og det er også, hvad FC Roskilde har fået at vide - og det er, hvad vi holder fast i. Vi skal først og fremmest varetage kommunens og fællesskabets interesser, så vi er nødt til at finde ud af, hvad markedsværdien er for de enkelte elementer, siger Jette Tjørnelund.

- Mit udgangspunkt er, at vi ikke skal have en eneste krone op af kassen til det ny stadion, så de øgede driftsudgifter skal dækkes. Og med hensyn til de mulige indtægter, vi kunne ende med at fraskrive os, vil jeg mene, det skal kompenseres én til én. Vi skal have det for tingene, som vi kan få.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde.

arrow Stadionnyt: Politikere ændrer ikke på nyt stadion
08. august 2018 kl. 11:06 Opdateret: kl. 11:28
arrow DF: For få p-pladser ved stadion
21. juni 2018 kl. 12:47 Opdateret: kl. 12:28
arrow Nyt stadion får kæmpe overkapacitet
21. december 2017 kl. 13:22 Opdateret: kl. 13:22
Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk