21. juni 2021
Glenda Napier fra Energy Cluster Denmark (tv,) og Karolina E. Osipowska fra CORO, Co-lab Roskilde.
Glenda Napier fra Energy Cluster Denmark (tv,) og Karolina E. Osipowska fra CORO, Co-lab Roskilde.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt samarbejde vil lave: Øko-center i Roskilde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt samarbejde vil lave: Øko-center i Roskilde
Roskilde - 05. maj 2021 kl. 15:47

Roskilde skal rumme landets førende økosystem for bæredygtige løsninger på tværs af forskellige sektorer. Derfor har CORO, Co-lab Roskilde startet et samarbejde med Energy Cluster Denmark for at få et bedre fundament til at skabe nye bæredygtige løsninger.

Roskilde Kommunes borgmester Tomas Breddam ser det nye samarbejde mellem det lokale innovationslaboratorium og den nationale energiklynge som et stort plus.

- Vi får Roskilde markeret endnu tydeligere på landkortet som kommunen med de unikke rammer for at skabe innovation og nye løsninger til gavn for en bæredygtig udvikling i samfundet og den grønne omstilling.

Faciliteter i Roskilde
Med det nye samarbejde får Energy Cluster Denmark også kontorfaciliteter hos CORO, Co-lab Roskilde, ligesom de to organisationer vil gennemføre en række aktiviteter sammen.

- Verden efterspørger innovation og nye teknologiske løsninger på energiområdet. Med øget tilstedeværelse i Roskilde og styrket samarbejde med CORO kan vi bidrage til forbinde vores medlemmer med forskere og virksomheder, sikre funding til innovationsprojekter og give bedre adgang til testplatforme, fortæller Glenda Napier, der er direktør for Energy Cluster Denmark.

- Roskilde har et stort antal uddannelsessteder og en mangfoldig erhvervsstruktur med virksomheder i varierende størrelse, der opererer i mange forskellige brancher. Heriblandt en række markedsledende virksomheder og iværksættere, som udvikler løsninger til væsentlige sociale og samfundsmæssige udfordringer, siger Karolina E. Osipowska, direktør for CORO, Co-lab Roskilde.

Hvem er de
Energy Cluster Denmark

Energy Cluster Denmark repræsenterer 400 medlemsvirksomheder, har 800 millioner kroner i projektportefølje og har kontorer i Esbjerg, Sønderborg, Fredericia, Aarhus, Aalborg samt København - og fremover også flyvplads i Roskilde.

CORO, Co-lab Roskilde
CORO, Co-lab Roskilde er et non-profit medlemsdrevet innovationslaboratorium, der repræsenterer 50 medlemmer i form af virksomheder på tværs af alle brancher, videninstitutioner og offentlige organisationer i Roskilde og omegn. CORO har en samlet projektportefølje på 50 millioner kroner.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk