6. marts 2021
Lækkerland har lært lektien: I døren hænger den sure smiley, som vidner om, at der er givet en bøde til forretningen. Foto: Steen Østbjerg
Lækkerland har lært lektien: I døren hænger den sure smiley, som vidner om, at der er givet en bøde til forretningen. Foto: Steen Østbjerg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt problem i slikbiks: Denne gang faldt der bøde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt problem i slikbiks: Denne gang faldt der bøde
Roskilde - 25. november 2020 kl. 05:44
Af Steen Østbjerg

Indtil den 12. oktober hang der en glad smiley i Lækkerland i Stationscentret.

Siden er forretningen blevet kontrolleret to gange, hvilket har resulteret i, at karakteren er blevet dumpet først to trin og senest yderligere et trin, så der nu hænger en meget sur smiley, der vidner om, at myndighederne har udstedt en bøde.

arrow Læs også: 50 kilo slik beslaglagt

Den første ridse i lakken kom ved besøget i oktober, hvor Fødevarestyrelsens fødevarerejsehold sammen med folk fra Skattestyrelsen konstaterede, at tingene i Lækkerland ikke var i orden, og beslaglagde over 50 kilo slik fra baglokalet.

Det drejede sig om vingummi, chokolade, saltpastiller og tyggegummi, som forretningen ikke havde kvitteringer på. Det gav et påbud og en indskæråpelse fra Skattestyrelsen.

Også Fødevarestyrelsen fandt anledning til en indskærpelse, fordi andre 50 kilo slik ikke var deklareret på dansk, men kun på tysk, engelsk eller østeuropæisk sprog.

Alt det blev oversat til en misfornøjet smiley, som skulle følges op med to nye kontrolbesøg på forretningens regning.

Inden det første af disse opfølgende kontrolbesøg nåede at komme i Fødevarestyrelsens kalender, blev myndigheden dog kontaktet af en anonym forbruger om forholdene i Lækkerland.

Anonymitet eller ej, så reagerede styrelsen på henvendelse og drog i felten igen. Det viste sig, at tippet fra forbrugeren ikke holdt vand og ikke gav anledning til bemærkninger - men det var der noget andet, der gjorde: Lækkerland havde nemlig ikke hængt den seneste kontrolrapport op. Forretningen prydede sig stadig med den glade smiley, der stammede fra en kontrol i juni.

Og den slags bliver straffet prompte. 2000 kroner i bøde og en sur smiley, der som minimum skal hænge, indtil Fødevarestyrelsen foretager sin næste uanmeldte kontrol, hvornår det end måtte blive.

arrow Kiosk får bøde for gamle varer
22. juli 2020 kl. 09:18 Opdateret: kl. 08:47
Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk