15. august 2020
Der åbnes måske for, at der kan bygges boliger på marken her. I første omgang starter man i området bag byskiltet. Foto: Anders Petri
Der åbnes måske for, at der kan bygges boliger på marken her. I første omgang starter man i området bag byskiltet. Foto: Anders Petri
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt boligområde skal binde to landsbyer sammen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt boligområde skal binde to landsbyer sammen
Roskilde - 12. december 2019 kl. 04:49
Af Anders Petri
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ganske langsomt har Ågerup vokset sig mod St. Valby over de seneste år. Nu er planerne for, hvordan det sidste stykke mellem de to landsbyer skal se ud, på vej i høring. Det bliver en blanding af rækkehuse og parcelhuse, der skal placeres på blinde veje i syv små klynger.

Det skal med tiden ende med 160 nye boliger i området, hvoraf 25 procent skal være almene boliger, samt en daginstitution, hvis der bliver behov for den. »Lokalplanens bestemmelser om anvendelse skal sikre en varieret sammensætning af boliger«, står der i lokalplanen, hvilket skal sikre, »at området bliver socialt sammensat, fordi der både vil være boliger til dem, der vil eje og til dem, der vil leje«.

Området har tidligere været en del af en såkaldt »strukturplan« fra 2007, men ifølge forvaltningen har grundejeren ønsket en ny strukturplan, fordi en gasledning vil gøre udførelsen af den eksisterende besværlig. Desuden mener man, at den nye plan vil skabe et mere »nutidigt boligområdet« samt have fokus på »fællesskabsdannende rammer«.

Billede

Sådan kan området mellem St. Valby og Ågerup - der i dag er en pløjemark -  komme til at se ud. Kort: Roskilde Kommune


Det er ifølge udkastet til lokalplanen de ubebyggede områder, der skal skabe fællesskabet ved at binde boligklyngerne sammen med hinanden og sammen med St. Valby og Ågerup ved at bygge stier i mellem klyngerne og byerne på hver side af området.

»Det er hensigten, at området skal udbygges i etaper. Derfor er lokalplan 669 en rammelokalplan med byggeretsgivende bestemmelser for den sydøstlige del af lokalplanområdet, men det kræver ny lokalplanlægning at udnytte byggemulighederne i resten af området«, står der i udkastet til lokalplanen.

Det er derfor kun 36 boliger, der gives tilladelse til - ifølge udkastet fordelt på 11 rækkehuse og 25 parcelhuse. Forslaget til lokalplanen skal i høring over nytår med borgermøde den 27. januar 2020.

Billede

Det er det røde område et, der først skal udbygges. Det lyseblå område fem er et beskyttet naturområde, der ikke skal bygges på. Kort: Roskilde Kommune


Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk