19. oktober 2019
Både Roskilde Katedralskole og HTX Roskilde nedlagde undervisningen torsdag på grund af utilfredshed med de nye fraværsregler. Heriblandt 17-årige Marie Toftte, der går i 2.g på HTX Roskilde.
gallery icon

Se billedserie

Både Roskilde Katedralskole og HTX Roskilde nedlagde undervisningen torsdag på grund af utilfredshed med de nye fraværsregler. Heriblandt 17-årige Marie Toftte, der går i 2.g på HTX Roskilde.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nye fraværsregler får gymnasieelever til at strejke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nye fraværsregler får gymnasieelever til at strejke
Roskilde - 13. december 2018 kl. 12:17
Af Katrine H. Kristensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Få minutters forsinkelse giver fravær for en hel lektion. Sådan lyder de nye fraværsregler, der er udsendt fra Undervisningsministiret.

Før var det muligt for en lærer at kunne notere 50 procent eller undlade at give fravær, hvis eleven havde en god grund, hvilket de nye regler forhindrer. Med de nye fraværsregler betyder det, at eleverne får fuldt fravær, selvom deres transportmiddel for eksempel bliver forsinket.

Af den grund havde flere elever torsdag blokeret dørene til klasseværelserne, så lærerne ikke kunne gennemføre undervisningen.

17-årig Marie Toftte, der går i 2.g på HTX Roskilde, nedlagde sammen med sine klassekammerater undervisningen hele dagen for at markere deres utilfredshed med de nye fraværsregler.

- Ved at strejke i dag sender vi et budskab om, at vi ikke er ligeglade, og de nye regler ikke er acceptable. Hvis man kommer fem minutter for sent til undervisning, så får man 100 procent fravær for hele modulet, også selvom det ikke er elevens egen skyld. Jeg tror, mange vil tænke, at så er der alligevel ingen grund til at blive til undervisningen. Vi burde ikke kun blive målt på tal og statistik, der kan være mange grunde til, man som elev kommer for sent, siger Marie Toftte.

Læs mere i Dagbladet Roskilde.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk