28. september 2021
Rasmus Stokholm Clemmensen og Jesper Høyer Zacho i et af de almindelige klasselokaler, hvor der vil blive plads til 22 børn. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Rasmus Stokholm Clemmensen og Jesper Høyer Zacho i et af de almindelige klasselokaler, hvor der vil blive plads til 22 børn. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny skole er næsten klar til første skoledag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Ny skole er næsten klar til første skoledag
Roskilde - 02. august 2020 kl. 08:42
Af Britt Nielsen

Første skoledag er altid noget særligt, men onsdag den 12. august bliver den allerførste dag for alle elever, lærere og andre involverede voksne på Skolen Bifrost. Skolen, der har højtbegavede børn som målgruppe, er i fuld gang med at blive gjort klar til det store rykind.

arrow Læs også: Bestyrelse trækker sig fra skole efter magtkamp

- Vi har fået lys i dag, siger næstformand Jesper Høyer Zacho med et smil, mens flere frivillige og håndværkere er i fuld gang med at arbejde.

Bygningen, der ligger ned til den store sø på RUC, har stået tom i flere år. Overalt er der malet. Gulvene er blevet lappet der, hvor 16 vægge er revet ned. Der er lavet ventilation, lys og akustik.

- Det er stort set en energirenovering, vi får lavet, fortæller Jesper Høyer Zacho og viser et lokale på første sal, hvor der er den skønneste udsigt til den store sø på RUC-området.

Sejt at gå på RUC

Da RUC brugte bygningen, blev der installeret solceller på taget. Dem har skolen lavet en fin aftale om at overtage, så det giver også et plus i energiregnskabet.

- Så får vi også alle data og kan bruge dem i undervisningen. Det kan der komme nogle sjove beregninger ud af, siger Jesper Høyer Zacho.

Der var i forvejen stort set nye toiletter i bygningen, så det er et af de områder, der ikke bliver gjort noget ved.

Det er Bygningsstyrelsen, som er udlejer. Skolen fik adgang til bygningen i slutningen af maj, og siden er der blevet arbejdet. Da skolen begyndte at kontakte håndværkere, blev de modtaget med skepsis. Kunne de nå at blive færdige?

- Jeg er monsterstolt af, at vi er nået dertil, vi er. Forældre har budt ind i stor stil. Der er virkelig lagt mange timer, og der har været folk her hver weekend, siger Jesper Høyer Zacho og kalder det en kæmpe holdindsats.

- Børnene kommer i weekenden med forældrene. De synes, det er sejt, at de skal begynde på RUC, siger Jesper Høyer Zacho og forklarer, at de tilknyttede håndværkerne har styret arbejdet, så alt er lavet lige efter bogen,

Naturligt fællesrum

I første omgang er det stueetagen, som bliver lavet færdig. Her bliver der fem klasselokaler, fællesrum, lærerværelse og et par kontorer. I løbet af det første skoleår bliver førstesalen lavet færdig. Her er der plads til tre klasselokaler og to faglokaler. Skolen satser meget på kunst og musik.

- Det er i tråd med den pædagogiske linje, siger Jesper Høyer Zacho og forklarer, at selv om børnene skal udfordres fagligt, så skal de også have et sted, hvor de bare skal være.

Her kan kunsten og musikken give et frirum. Jesper Høyer Zacho viser det store fællesrum, som bliver kaldt skoven. Her vil der komme fototapet, så det bliver også et hyggerum.

- Der bliver loungemøbler og lavet rum i rummet. Det bliver nok et signaturrum for skolen og den pædagogiske linje, siger Jesper Høyer Zacho.

Elever flytter til Roskilde

54 elever er optaget, og skolen regner med, at antallet når at blive 60 i løbet af august.

- Vi har en skoleleder i Helle Brejnholt Neiiendam, som er kendt i de kredse. Hun er i høj grad et trækplaster. Flere flytter til Roskilde på grund af skolen, siger Jesper Høyer Zacho, som har kendskab til en håndfuld familier, der rykker til Roskilde nu. Det gælder blandt andet en familie fra Fyn.

Der bliver en pause for optagelse af elever fra den 1. september til efterårsferien, hvor de mange nye elever skal finde sig til rette.

- Mange kommer fra dårlig trivsel, siger Jesper Høyer Zacho og oplyser, at senere vil nye elever komme løbende.

- At barnet er højtbegavet, finder man ud af løbende, og som forældre kan man ikke vente eksempelvis trekvart år på et skift, forklarer han.

I første omgang har Skolen Bifrost optaget elever til og med 7. klasse. Når de ældste elever rykker op, har skolen i løbet af et par år op til 9. klasse.

- Vi er blevet spurgt, om vi kunne tage ældre elever, men hvis vi skal nå at give dem en god oplevelse, skal vi have dem mere end et år, siger Jesper Høyer Zacho og fortæller, at skolens ansatte begynder på mandag.

Det er fem lærere, en pædagog og en pædagogmedhjælper. Skoleleder Helle Brejnholt Neiiendam har siddet i et tomt lokale og arbejdet sammen med skolesekretæren de sidste par uger.

arrow Se billederne: Første skoledag for højt begavede
13. august 2020 kl. 12:13 Opdateret: kl. 18:32
arrow Hårdt weekendarbejde gav billige møbler til ny skole
02. august 2020 kl. 11:55 Opdateret: kl. 15:01
arrow Begavede børn skal gå i skole ved universitet
14. maj 2020 kl. 05:01 Opdateret: kl. 12:51
Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk