18. januar 2019
M/S Svanen har tidligere sejlet på Odense Fjord, men nu kommer den altså til Roskilde Fjord, hvor forhåbningen er, at folk gerne vil med ud på vandet. Der er også plads til, at cyklisterne langs med fjordruten kan komme med.
gallery icon

Se billedserie

M/S Svanen har tidligere sejlet på Odense Fjord, men nu kommer den altså til Roskilde Fjord, hvor forhåbningen er, at folk gerne vil med ud på vandet. Der er også plads til, at cyklisterne langs med fjordruten kan komme med.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny sejlrute på fjorden: Det kommer det til at koste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny sejlrute på fjorden: Det kommer det til at koste
Opdateret 19. juni 2018 kl. 11:59
Roskilde - 16. juni 2018 kl. 06:21
Af Lars Kimer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sagafjord sejler mest med middagsgæster, Vikingeskibsmuseet tager sig af dem, der gerne vil ro et vikingeskib. Men fra søndag den 1. juli kommer der yderligere en mulighed for at gå ombord og sejle ud på fjorden. Den dag stævner skibet Svanen ud fra Roskilde Havn for første gang, og med ombord er der forhåbentlig 49 betalende gæster. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

arrow Læs også: Turbåden Svanen har været på sin første tur

I næste sæson vil sæsonen allerede begynde med sejlads i weekenderne omkring 1. maj, og når det bliver skolernes sommerferie, er der sejlads dagligt frem til september, hvor der drosles ned til weekender igen.

Men skibet skal også sejle i de måneder, der ligger op til sæsonen med fast rutesejlads.

- Her er det tanken, at der kan sejles med skoleklasser eller sende båden ud på fisketure, fugleture eller hvad der måtte være efterspørgsel for, siger Anders Bülow.

Med de tre stoppesteder bliver alle tre kommuner, der er med i nationalparken, tilgodeset med et stoppested, hvilket også var vigtigt for samarbejdet omkring skibet, hvor nationalparken stiller med en underskudsgaranti på 150.000 kroner per sæson.

- Vi skal være med som fødselshjælper. Det gør vi gerne, for en af grundpillerne i vores nationalpark er at få folk ud og opleve den fjord, vi alle lever omkring, siger nationalparkdirektøren.

Med ombord kan der også være 10 cykler per tur, og Anders Bülow håber, at det kan lokke cykelturisterne til.

- Det kunne da godt være attraktivt at tage et afbræk fra sadlen ved at lade sig transportere på en oplevelse over fjorden, siger han.

Hvad skal det så koste at sejle med? En Fjorden-rundt familiebillet koster for to voksne og to børn 500 kroner. Vil man som voksen bare rundt på ruten, så er det 199 kroner, man skal have op ad lommen. Børn under 12 år koster 99 kroner.

Der kan købes øl og vand ombord, og madkurven tager du eventuelt med selv.

Billetter på www.fjordbåden-svanen.dk

arrow Nationalpark: - Billig måde at realisere drøm om turbåd på
21. juni 2018 kl. 06:58 Opdateret: kl. 13:24
arrow Ny turbåd på Roskilde Fjord uberørt af konkurs
20. juni 2018 kl. 13:02 Opdateret: kl. 09:24

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk