17. oktober 2021
Sådan ser Roskilde Museums nye foredragssal, Sukkerloftet, ud. Foto: Kristian Grøndahl/ROMU
Sådan ser Roskilde Museums nye foredragssal, Sukkerloftet, ud. Foto: Kristian Grøndahl/ROMU
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny sal giver museum plads til endnu flere gæster

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny sal giver museum plads til endnu flere gæster
Roskilde - 22. september 2021 kl. 12:14

Roskilde Museum vil gerne være et kulturhus i centrum, og de ambitioner har fået endnu et nøk opad med færdiggørelsen af en ny og moderne foredragssal. Den ligger på husets tredjesal, der på grund af bygningens fortid som sukkerfabrik hedder »Sukkerloftet«. Salen har fået en overhaling og står nu klar som en topmoderne foredragssal og selskabslokale.

arrow Læs også: Ny udstilling på museum er noget skrald

- Vi vil som museum gerne være et kulturhus og et sted, hvor mennesker mødes og får oplevelser. Et sted, som er attraktivt at vende tilbage til. Vi vil gerne lave nogle flere ting, der indbyder til, at man bruger Roskilde Museum, og det er den nye sal en del af, siger Morten Thomsen Højsgaard, direktør for museumsorganisationen ROMU, som Roskilde Museum er en del af.

Han ser samtidig det nye lokale som en kærkommen mulighed for, at museet kan reagere hurtigt på, hvad der rører sig i samfundet.

- Det er et problem, hvis man får en god ide, og det så tager tre år at realisere, fordi man skal bygge en udstilling op om emnet. Så har samfundets dagsorden flyttet sig, og vi er håbløst uaktuelle. Det går jo ikke. Hvis der foregår en MeeToo-debat, så skal vi jo være med, når debatten er der. Det kan vi bedre være nu, siger Morten Thomsen Højsgaard.

ROMUs kommercielle chef, Anette Gade Kristensen, glæder sig til at udvide kapaciteten. Hidtil har stedet kunnet huse omkring 50 gæster. Det tal bliver nu tredoblet til 150.

- Det er rigtig fint for byen at få et sted, hvor der er plads til at få dygtige foredragsholdere på programmet. Det har vi ikke i et ordentligt omfang haft plads til tidligere. Vi er ofte blevet spurgt, om vi kan være vært på arrangementer på 100 mennesker eller mere, og det har vi ikke kunnet imødekomme. Det kan vi så heldigvis nu, siger hun.

Lokalet ligger på tredje sal på Roskilde Museum, der er beliggende på Sankt Ols Stræde 3 lige midt i Roskilde. Salen kan lejes til både private og erhvervsmæssige formål, af foreninger og andre institutioner.

Fra 1. oktober kan man leje lokalet ved at kontakte ROMU booking på tlf. 51 70 70 71 eller booking@romu.dk

arrow Historien i et kludetæppe
28. august 2021 kl. 14:00 Opdateret: kl. 12:11
arrow Vulkan-branden skal på museum
29. maj 2021 kl. 09:32 Opdateret: kl. 19:21
Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk