25. september 2021
Karin Rosenberg Engelbrecht hjælper Clara Brage med at gøre ponyen Cassandra klar til en ridetur. Karin Rosenberg Engelbrecht står i spidsen for lokale kræfter, som vil lave en nye rideklub for Gundsømagle om omegn. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Karin Rosenberg Engelbrecht hjælper Clara Brage med at gøre ponyen Cassandra klar til en ridetur. Karin Rosenberg Engelbrecht står i spidsen for lokale kræfter, som vil lave en nye rideklub for Gundsømagle om omegn. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny rideklub på vej i Gundsømagle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Ny rideklub på vej i Gundsømagle
Roskilde - 28. juli 2021 kl. 18:26
Af Britt Nielsen

Der er ingen rideklub i Gundsømagle. Karin Rosenberg Engelbrecht vejrede fornylig stemningen på Facebook. Er der interesse i at lave en ny lokal rideklub?

På Facebook er der god opbakning fra lokale ryttere og hestefolk til rideklubben, og der er allerede kræfter, som er klar til at gå ind i arbejdet med rideklubben og i bestyrelsen.

Karin Rosenberg Engelbrecht fortæller, at allerede sidste år var der på Facebook snak om en ny rideklub til Gundsømagle-området.

- Vi må ride i Gulddysseskoven, siger Karin Rosenberg Engelbrecht og forklarer, at det har resulteret i møder med skovfogeden, som har spurgt, om rytterne ikke har en forening eller kontaktperson?

- Vi er også interesseret i ridestier, og på mødet siger han så, kan I ikke organisere jer? Vi fandt ud af, at der tidligere har været en klub i området. Den lukkede, fordi der ikke var ryttere tilbage i området, men det er der nu, siger Karin Rosenberg Engelbrecht.

Den gamle klub hed Gundsø Ride- og Køreforening, og den havde før i tiden mange aktiviteter. Der blev holdt stævner, og klubben var kendt for de halvårlige terrænspringninger eller springderbyer.

Klar til at hjælpe

For at blive godkendt som rideklub under Dansk Rideforbund, skal man samle mindst 50 medlemmer, samt danne en forening med en bestyrelse.

Karin Rosenberg Engelbrecht har Letridning.dk, en lille rideskole på Knudsbjergvej i Østrup Holme.

Antalskravet til en rideklub kan Karin Rosenberg Engelbrecht klare gennem sine elever, og derudover vil andre ryttere i området også være interesseret.

Karin Rosenberg Engelbrecht kan ikke selv være en del af en bestyrelse, da hun ejer gården, hvor rideskolen er. Sådan er reglerne i Dansk Rideforbund.

- Jeg har en rigtig foreningsbaggrund. Jeg har blandt andet været næstformand på landsplan af De grønne pigespejdere, så jeg vil derfor kunne hjælpe med mange ting i den nye rideklub, siger Karin Rosenberg Engelbrecht og oplyser, at hun på sin gård har i alt omkring 20 heste og ponyer.

Hun forklarer, at det giver mening at blive en klub under Dansk Rideforbund, da rideforbundet er begyndt at gøre mere for de børn, som ikke er til spring og dressur.

- De laver forskellige aktiviteter, blandt andet kæphesteridning og ponygames, siger Karin Rosenberg Engelbrecht og fortæller, at det er lige noget for de børn, hun underviser.

Kan nå ud til flere

Derudover vil en rideklub give de lokale børn nogle flere muligheder.

- Der er ikke så mange her i området. Det er en forening mere på kortet her i udkants Roskilde. Det kunne gøre noget, siger Karin Rosenberg Engelbrecht og forklare, at det vil åbne op for flere ting.

Fordi der er tale om en privat rideskole, må Karin Rosenberg Engelbrecht eksempelvis ikke støtte Roskilde Kommune med sommerferieaktiviteter.

- Med en rideklub kan vi komme ud til endnu flere børn, siger Karin Rosenberg Engelbrecht engageret og oplyser, at målet er, at den nye rideklub skal blive den første grønne og bæredygtige rideklub.

Det betyder, at der eksempelvis kan være genbrug af regnvand til at vande baner, maskiner på el, og spring af naturlige stammer, som kommer, når skoven bliver tyndet ud.

I løbet af efteråret bliver der en stiftende generalforsamling for den nye rideklub.

- Generalforsamlingen må bestemme navnet, siger Karin Rosenberg Engelbrecht, som ikke vil byde ind med, om det kan blive det gamle klubnavn, som bliver genoplivet, eller klubben får et helt nyt navn.

Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk