26. januar 2020
Det er planen at der skal laves cykelsti forbi stationen i Jernbanegade fra 7-Eleven og hen til hovedindgangen til det gamle post, som i dag huser spise og dansestedet Soho. Foto: Lars Kimer
Det er planen at der skal laves cykelsti forbi stationen i Jernbanegade fra 7-Eleven og hen til hovedindgangen til det gamle post, som i dag huser spise og dansestedet Soho. Foto: Lars Kimer
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny cykelsti midt i Jernbanegade

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny cykelsti midt i Jernbanegade
Roskilde - 16. juni 2019 kl. 09:13
Af Lars Kimer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Til september forventer Roskilde Kommune at lave cykelsti på en strækning i Jernbanegade. Det drejer sig om strækningen fra busterminalen og til pladsen foran Roskilde Station. Strækningen er i dag den eneste på hele den inderste byring, ring 01, som ikke har cykelsti, og det er noget nær den mest cykeltrafikerede på strækningen., skriver dit lokale dagblad, DAGBLADET Roskilde.

arrow Læs også: Jernbanegade: Billigere skolevej giver penge til cykelsti

Pengene til projektet, cirka 1,1 millioner kroner, stammer helt tilbage fra budget 2015, hvor pengene blev afsat. Hidtil har projektet afventet, hvad der ville ske med Ny Østergade-projektet. Men nu skal der ikke ventes længere.

På strækningen, der skal have cykelsti, er der i dag kun cykelbane, og der er flere registrerede uheld mellem bilister og cyklister, mest på grund af parkerede biler.

I projektet bliver der også etableret to nye busholdepladser i nærheden af 7-Eleven. På strækningen er der en del korttids parkeringspladser med max. 15 minutter. Fire af disse forventes nedlagt, og to forventes bevaret.

Der ligger også en handicap-p-plads på strækningen. Den bevares, men det kan tænkes, at den flyttes til en anden plads i umiddelbar nærhed.

Hele projektet forventes færdig til december i år.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk