4. juli 2020
I porcelænscaféen kan man male alt fra sukkerskåle og mælkekander til kakler, der kan pynte hjemme på væggen. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

I porcelænscaféen kan man male alt fra sukkerskåle og mælkekander til kakler, der kan pynte hjemme på væggen. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny café: Roskildenserne skal til at male porcelæn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny café: Roskildenserne skal til at male porcelæn
Roskilde - 02. februar 2018 kl. 11:53
Af Kristian Jørgensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En ny cafétype gør sit indtog i Roskilde.

arrow Læs også: Fordybelsen i porcelæn har fået tag i en bred skare

Efter lang tids drømme, grundige overvejelser og hårdt forarbejde slår Mette Buemann Boisen og Helle Bjerggaard Johansen 9. februar dørene op for Bique Porcelænscaféen, der ligger på Munkebro ved Roskilde Museum.

Her går hygge og fordybelse op i en højere enhed, når gæsterne sætter sig til at male kopper, tallerkener eller andet porcelæn, som de bagefter får brændt i caféens ovn til senere afhentning.

- Det har længe eksisteret i mange andre lande, vi har bare ikke fået øjnene op for det i Danmark før nu. Vi tror, at vi bare fem år frem kommer til at se det i større udstrækning, siger Mette Buemann Boisen.

I den seneste tid har de gennemført flere generalprøver, hvor testgæsterne har bekræftet deres håb og fornemmelser for, hvad porcelænscaféens magi er. Dels bliver de helt optagede af at male deres figur, skål eller vase, men der opstår også et socialt fællesskab, som rækker ud over dem, man selv er taget på café med.

- Vi oplever, at folk taler med hinanden, selvom de ikke kender hinanden i forvejen, og det synes vi er helt vidunderligt, siger Helle Bjerggaard Johansen.

arrow Video og billeder: Når masser af trekanter bliver til kunst
31. maj 2019 kl. 18:02 Opdateret: kl. 18:32
Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk