26. marts 2019
Musicon-sekretariatet og Foreningen for aktører på Musicon åbner fredag en ny butik, der skal undersøge, hvordan bydelens handelsliv skal se ud fremover. Billedet her er fra bydelsfesten Rabalder. Foto: Jens Wollesen
Musicon-sekretariatet og Foreningen for aktører på Musicon åbner fredag en ny butik, der skal undersøge, hvordan bydelens handelsliv skal se ud fremover. Billedet her er fra bydelsfesten Rabalder. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny butik skal teste handelslivet i bydel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny butik skal teste handelslivet i bydel
Roskilde - 17. oktober 2018 kl. 17:38
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvordan bliver der skabt et handelsliv på Musicon, og hvilke typer butikker egner sig til bydelen i Roskilde? Det er nogle af de spørgsmål, som Musicon-sekretariatet håber at få svar på med åbningen af en ny midlertidig butik ved siden af danseteatret Aaben Dans i Rabalderstræde 10.

arrow Læs også: Ny butik skifter indhold hver anden måned

Butikken åbner fredag den 19. oktober og skal fungere som testlaboratorium for udviklingen af handelslivet i Rabalderstræde.

Musicon-sekretariatet, som hører under Roskilde Kommune, er gået sammen med Foreningen for aktører på Musicon om at undersøge, hvilke handelsaktiviteter der kan vokse ud af bydelens eksisterende aktiviteter og erhvervsmiljø.

Det er blevet til et projekt i en ledig bygning ud til Rabalderstræde og Søjlepladsen lige ved indgangen til området, når man kommer fra Roskilde Centrum. Her er der blevet plads til en butik med skiftende typer af varer og events. Projektet, som er døbt CoLab2, har foreløbig en tidshorisont på halvandet til to år.

- Tiden er den helt rigtige til at prøve nogle ting af for at finde ud af, hvordan handelslivet i bydelen kan se ud, og hvem der vil være med. Vi tester næsten altid nye ideer på Musicon, inden vi finder de permanente løsninger, og det ligger i vores DNA at udvikle tingene sammen med brugere og aktører. Forhåbentlig står vi om to år med en masse viden, erfaringer og netværk, som kan bruges til at skabe liv i stueetagerne i de mange nye bygninger langs Rabalderstræde, siger projektleder Gunilla Rasmussen fra Musicon-sekretariatet.

Butikken bliver drevet kollektivt, og det er et udvalg under Foreningen for Aktører på Musicon, der står for den daglige drift. De vil sørge for at invitere skiftende handelsdrivende ind i butikken, så mange forskellige butiksideer og samarbejder kan blive afprøvet.

Alle er velkomne til at kigge forbi til åbningen af CoLab2 på fredag fra klokken 13 til 18. Der er musik fra klokken 14 samt snacks og drikkevarer.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk