24. juni 2019
For første gang kan man begynde en gymnasieuddannelse som ordblind i Roskilde Kommune direkte efter 9. klasse. HF-uddannelsen for ordblinde starter op til august. Foto: VUC Roskilde
For første gang kan man begynde en gymnasieuddannelse som ordblind i Roskilde Kommune direkte efter 9. klasse. HF-uddannelsen for ordblinde starter op til august. Foto: VUC Roskilde
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny HF-uddannelse kun for ordblinde starter i Roskilde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny HF-uddannelse kun for ordblinde starter i Roskilde
Roskilde - 22. januar 2019 kl. 16:18
Af Katrine H. Kristensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nu er det muligt for ordblinde at læse direkte videre efter 9. klasse, når VUC Roskilde til august åbner dørene for en HF-uddannelse for ordblinde.

arrow Læs også: - Jeg har altid drømt stort, selv om det ikke lå i kortene

- Tidligere har man skullet have været 18 år for at komme på vores HF-ordblind, men nu er det muligt at starte allerede efter 9. klasse, siger Marie Wolter Bertelsen, der er uddannelsesleder på ordblindeområdet på VUC Roskilde.

For at komme ind på HF-uddannelsen for ordblinde skal man have bestået 9. eller 10 klasse. Der gælder de samme adgangskrav til HF-uddannelsen for ordblinde som på almindelige to-årige HF-uddannelser.

- Hvis man ikke opfylder kravene, er der mulighed for at tage en optagelsesprøve, hvor man får forlænget tid, og hvor man kan bruge ordblinde-hjælpemidler, siger hun.

HF-uddannelser varer normalt to år, men hvis man er ordblind, kan man strække HF-uddannelsen over tre år. På den måde får man færre fag ad gangen, og man modtager både klasseundervisning, gruppeundervisninger og individuelle studiestøttetimer, og undervisningen er bygget ud fra de ordblindes behov.

VUC Roskilde holder informationsaften om HF-uddannelsen for ordblinde torsdag den 24. januar klokken 17-19. Her kan man komme og høre mere om alle VUC Roskildes forskellige HF-tilbud.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i DAGBLADET Roskilde tirsdag 22. januar. Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy

arrow Mortens hf-eksamen er blevet et hit på nettet
25. juni 2015 kl. 18:38 Opdateret: kl. 09:04
arrow Ordblinde får trygge rammer
28. februar 2015 kl. 12:46 Opdateret: kl. 19:29
Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk