14. juni 2021
Langt de fleste havde en sjov Roskilde Festival, men for to mænd blev det en kedelig oplevelse. Den ene overfaldt den anden på campingområdet og har nu fået en dom for det. Foto: Kenn Thomsen
Langt de fleste havde en sjov Roskilde Festival, men for to mænd blev det en kedelig oplevelse. Den ene overfaldt den anden på campingområdet og har nu fået en dom for det. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nikkede rival en skalle på Roskilde Festival

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nikkede rival en skalle på Roskilde Festival
Roskilde - 09. december 2016 kl. 16:26
Af Lars Ahn Pedersen

Årets Roskilde Festival har fået et kedeligt efterspil for en 22-årig mand fra København, som ved Retten i Roskilde er blevet dømt tre måneders betinget fængsel for vold mod en mandlig bekendt.

arrow Læs også: Brækkede næsen før rapkoncert

De to har flere fælles venner og spillede hyggefodbold sammen, men det viste sig, at det ikke var det eneste, de havde til fælles. Halvanden uge før festivalen havde den 22-årige fået at vide, at den anden mand havde været sammen med hans kæreste.

Forholdet var derfor sat på pause, selv om de stadig boede sammen, og de var også på Roskilde Festival sammen og sad og snakkede ude på campingområdet, da tredjeparten kom gående forbi dem den 30. juni ved et-tiden om natten.

Da den 22-årige, som i retten betegnede sig selv som værende »medium beruset« på tidspunktet, fik øje på »rivalen«, gik han hen til manden og nikkede ham en skalle på næsen. Offeret fortalte i retten, at han selvfølgelig var blevet chokeret over den behandling og forsøgte at komme væk, hvorefter den 22-årige havde spændt ben for ham og derefter havde sparket ham tre gange, mens han lå på jorden. Sparkene ramte ham i hovedet og nakken, men stoppede, fordi der var andre, som trak den 22-årige væk.

Den 22-årige erkendte i retten, at han havde nikket sin modpart en skalle og sparket ham i hovedet, men mente kun, at han skulle dømmes efter den »almindelige« voldsparagraf 244, mens anklagemyndigheden ønskede ham dømt efter den hårdere paragraf 245, som er for grov vold.

Retten fandt dog ikke, at volden var så grov, som anklageren lagde op til, og nøjedes med at dømme den 22-årige efter paragraf 244, fordi han havde sparket med indersiden af sin fod og kun var iført tynde sko eller strømper på tidspunktet for episoden.

Straffens længde, tre måneder, begrundes med, at der var tale om umotiveret vold, og han skal udover 80 timers ulønnet samfundstjeneste også betale 3393,16 kroner i erstatning til sit offer.

Den 22-årige fortalte i retten, at han har det dårligt med sagen og ikke længere bor sammen med sin tidligere kæreste. Han har også trukket sig fra hyggefodbolden med vennerne.

arrow Slagsbror fik samfundstjeneste for at sparke med bløde sko
15. november 2019 kl. 17:01 Opdateret: kl. 13:42
arrow Hjemmeværnsmand påkørt i festivaltrafik
27. juni 2015 kl. 13:42 Opdateret: kl. 09:13
arrow Festivalvold ikke nok til udvisning
23. juli 2013 kl. 07:43 Opdateret: kl. 14:22
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk